Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

Nieuwe expositie: Doorzie, doorzichtig, WATERDICHT!

Nieuwe expositie: Doorzie, doorzichtig, WATERDICHT!

Doorzie Doorzichtig Waterdicht

Vanaf 12 september is de nieuwe expositie ‘Doorzie, doorzichtig, waterdicht’ te bezoeken bij De Helderse Vallei. Een spetterende expositie over water in onze omgeving.

Het water in beekjes, sloten, kanalen, plassen en meren moet schoon zijn, zodat planten en dieren er kunnen leven. Ook ons drinkwater komt uit de natuur! Hoe schoner het natuurwater, hoe beter het door het Hoogheemraadschap te zuiveren is. In de tentoonstelling worden diverse kanten van water belicht, waardoor een bezoek interessant is voor jong en oud.

Voor de groepen 6 t/m 8 van de basisschool is een uitgebreid lespakket ontwikkeld door De Helderse Vallei in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het doel is kinderen meer bewust te maken van het belang en de rol van water in hun leven. Dat is belangrijk omdat er nog steeds veel zwerfafval in het water terecht komt. Ook doekjes, vet en bijvoorbeeld haren in het riool zorgen voor veel overlast. Door dit lespakket leren kinderen hoe zij duurzamer kunnen omgaan met zoet, schoon water. De leerlingen bezoeken de expositie gratis met hun klas onder begeleiding van een educatief medewerker. Bij het lesprogramma hoort ook een exclusieve gastles op school (ook gratis). Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl of Turn on Javascript!.

Op 12 september bezoekt groep 7/8 van de Jac. P. Thijsseschool als eerste klas de expositie. Samen met Hoogheemraad Siem Jan Schenk zorgen zij voor een officiële opening en brengen zij een toost uit op dit nieuwe project met… water!

De expositie is vanaf de opening van dinsdag t/m zondag te bezoeken tussen 10.00 en 16.30 uur. Voor kinderen is een gratis speurtocht verkrijgbaar. Tijdens schoolbezoeken is de expositie gesloten voor publiek.


Meer informatie over expositiebezoek voor groep 6 t/m 8
Van 12 september t/m 26 november 2017 kunnen leerkrachten van de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs GRATIS de tentoonstelling ‘Doorzie, doorzichtig, waterdicht!’ bezoeken bij De Helderse Vallei. Na het bezoek volgt een boeiende gastles in de klas.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan spetterend lesmateriaal. Deelname wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en is daarom gratis!

Zelf onderzoek doen
Met het educatieve programma doen leerlingen zelf onderzoek naar de kwaliteit van het water uit de schoolomgeving. Ze leren over de grote en kleine waterkringloop en ontdekken waarom water van levensbelang is. Dat schoon en voldoende water niet voor iedereen vanzelfsprekend is, ervaren de leerlingen tijdens het kampioenschap watersjouwen.

Het lesprogramma bestaat uit:

  1. Bezoek aan de expositie ‘Doorzie, doorzichtig, Waterdicht!’ bij De Helderse Vallei;
  2. Gastles Waterkwaliteit door een medewerker van De Helderse Vallei in uw klas.

Aanvullende keuzeprogramma’s:

  • Slootles bij De Helderse Vallei (€ 37,50 per klas)
  • Excursie Waddenvereniging (€ 3,50 per leerling)
  • Bezoek Rioolwaterzuiveringsinstallatie Den Helder
  • Gastles waterexpert van het Hoogheemraadschap.

Schrijf uw klas nu in!
Leerkrachten kunnen hun interesse én een voorkeursdatum en tijd doorgeven via Turn on Javascript!, via telefoonnummer (0223) 612 555 of via deze pagina, klik hier.

< terug naar het overzicht
  • Poster Doorzie Doorzichtig Waterdicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.