Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

​Doe maar Groen Dag

​Doe maar Groen Dag

Op woensdag 4 oktober zijn kinderen van diverse locaties van Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) op zoek gegaan naar tuinslakken.

In het kader van de samenwerking tussen SKDH en De Helderse Vallei is er voor alle locaties een ‘Doe maar groen dag’ georganiseerd. Kinderen van de peuterspeel- en leergroepen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties trokken de natuur rondom hun locatie in op zoek naar tuinslakken. De gevonden slakken werden aan nader onderzoek onderworpen, zodat de kinderen onder andere konden ervaren waarvoor de slak het slijm gebruikt.

De SKDH-locaties die zich aangemeld hadden, kregen voor de start van de Doel maar Groen dag een slakkenpakket van De Helderse Vallei dat bestond uit een slakkenhotel, loeppotjes, een vergrootglas en een insectenviewer. Met deze materialen konden de kinderen de slakken goed observeren, zelfs de onderkant en de kruipbeweging. Door diverse opdrachten werden hun onderzoekvaardigheden aangesproken en is hun ontdekking en natuurbeleving geprikkeld. Natuurlijk hadden de kinderen ook veel plezier.

Het beleven van en in de natuur is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Spelen in de natuur draagt bij aan een goede gezondheid van kinderen. Kinderen die regelmatig buiten spelen zijn meer tevreden, eten beter, slapen beter en hebben vaker een gezond gewicht. De samenwerking tussen SKDH en De Helderse Vallei is er dan ook op gericht om locaties meer te vergroenen.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.