Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

De mobiele fabriek

De mobiele fabriek

Plastic afval in zee en op straat… voor velen een ergernis en in toenemende mate een zorg van steeds meer mensen over het effect van plastic afval op mens en dier. Medewerkers van ‘Plastic fantastic’ vonden een manier om van dit afval een grondstof te maken. Ontdek het bij De Helderse Vallei!

Op donderdag 23 november 2017 is Plastic fantastic met ‘De mobiele fabriek’ van 13.00 tot 16.30 uur aanwezig op het terrein van De Helderse Vallei. Plastic fantastic heeft meer dan 30 jaar ervaring met het upcyclen van plastic afval en heeft het doel om 2,5 miljoen kilo kunststof per jaar te redden van de verbrandingsoven. Om er vervolgens steigerplanken, beschoeiing en lantaarnpalen van te maken. Maar ook meubels voor de openbare ruimte, zoals picknickbanken en zelfs loungestoelen. Hoe mooi zou het zijn als we in Den Helder op straat en in het park gerecyclede producten tegenkomen.

Tijdens de middag is te zien hoe in ‘De mobiele fabriek’ ter plekke van plastic afval een halffabricaat gemaakt wordt: kunststof cilinders. Met dit materiaal is een lint te maken voor een 3D printer, zodat later (op een andere locatie) grotere meubelstukken geprint kunnen worden. Dus neem je plastic afval maar mee en zie wat daarvan te maken is!

De mobiele fabriek komt naar De Helderse Vallei in het kader van het voortgezet onderwijs project ‘schoon belonen’, waarbij leerlingen in schooljaar 2016-2017 plastic zwerfafval verzameld hebben in hun omgeving. Kijk voor meer informatie op www.plasticfantastic.nu

< terug naar het overzicht
  • De mobiele fabriek

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.