Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

Oogstfeest voor leerlingen basisscholen

Oogstfeest voor leerlingen basisscholen

Op donderdag 19 oktober vieren leerlingen van basisscholen De Fontein en De Duynvaerder -voor de vijfde keer- hun jaarlijkse ‘oogstfeest’!

De schooltuin, die gelegen is ter hoogte van IJsselmeerstraat 90 in Den Helder, bestaat dit jaar 5 jaar. In het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen weer zelf groenten en fruit gekweekt in de schoolbuurttuin. De Helderse Vallei ondersteunde hen daarbij met lessen over zaaien, wieden, verzorging en natuurlijk oogsten.

Tijdens het oogstfeest gaan de leerlingen uit de verschillende groepen om de beurt naar het buitenlokaal op de schoolbuurttuin om te genieten van soep die klaar gemaakt is met hun zelfgekweekte groenten. Al het eten en biologische drinken wordt geserveerd op en in biologisch afbreekbaar materiaal dat de leerlingen vervolgens zelf op hun composthoop mogen gooien. Buurtbewoners en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om soep mee te komen eten tussen 10.00 en 14.30 uur. Ook in schooljaar 2017-2018 maken weer 470 leerlingen gebruik van de tuin.

De schoolbuurttuin is een initiatief van de Brede School aan de IJsselmeerstraat en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningstichting Den Helder, Gemeente Den Helder, De Wering, De Helderse Vallei en diverse enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.