Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

​Wildopvang verhuist mogelijk naar De Helderse Vallei

​Wildopvang verhuist mogelijk naar De Helderse Vallei

Op 8 januari 2018 tekenden wethouder Odd Wagner van gemeente Den Helder, bestuurslid Ilse Kootkar van vogelasiel de Paddestoel en Katelijne van Spronsen, directeur De Helderse Vallei, een intentieverklaring over het behoud van de opvang van inheemse wilde dieren in de gemeente Den Helder.

In de afgelopen jaren heeft het vogelasiel onzekere periodes gekend in haar voortbestaan. Het bestuur zocht daarom naar een blijvende stabiele oplossing om de wildopvang in de gemeente te kunnen behouden. Na een periode van overleg is gebleken dat zowel De Helderse Vallei als de gemeente Den Helder mogelijkheden zien voor de integratie van de opvangtaak bij De Helderse Vallei.

De intentie is dat per 2019 de opvang van de wilde dieren, nu nog bij het Vogelasiel de Paddestoel, verhuist naar de locatie van De Helderse Vallei. De Stichting De Helderse Vallei zal dan ook deze taak gaan uitvoeren. Een voorwaarde daarvoor is dat de gemeente Den Helder de benodigde financiële middelen beschikbaar zal blijven stellen in de toekomst om de extra taak kostendekkend te kunnen uitvoeren. Voordat het zover is worden eerst de mogelijkheden voor de nieuwe huisvesting onderzocht. Ook wordt meteen gekeken hoe dit kan bijdragen aan een verdere versterking van het recreatieknooppunt De Helderse Vallei.

In het komend jaar werken de drie partijen door aan de gewenste integratie. Als de nieuwe huisvesting is gerealiseerd, kan de wildopvang per 1 januari 2019 worden geopend. (Foto: Eric van der Eijk)

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=v5L_KSjYPjc

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.