Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!

Vrijwilligers

Wilt u ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin uw werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu? Bekijk dan de onderstaande vacatures:

Balie medewerker

De Balie medewerker is de gastvrouw of -heer van onze organisatie. Zij/hij ontvangt de bezoekers, bedient telefoon en kassa, helpt bij de verkoop van artikelen, faciliteert vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden.

Medewerker Koffiehoek

De medewerker is een van de gastvrouwen of -heren van onze organisatie. Zij/hij helpt bezoekers bij hun aankopen in de koffiehoek en bedient de kassa. Op sommige dagen ondersteunt de medewerker koffiehoek bij het faciliteren van vergadergroepen (zoals het brengen van koffie en thee).

Begeleider programma's en activiteiten

Als Begeleider programma's en activiteiten help je bij de voorbereiding en uitvoering van onze activiteiten. Zo worden er voor kinderen bijvoorbeeld woensdagmiddagactiviteiten en kinderfeestjes aangeboden, voor scholen veldwerklessen en voor volwassenen excursies, evenementen of activiteiten rondom (landelijke) thema's. De meeste activiteiten starten bij het bezoekerscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het bezoekerscentrum en andere in de (natuur)gebieden er rondom heen. Als activiteiten begeleider ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers (meestal kinderen) ontvangt en uitlegt wat er gaat gebeuren. Jij helpt bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de opdrachten, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn het belangrijkst!

Technisch medewerker

Als Technisch medewerker draagt u zorg voor (reparatie-)werkzaamheden aan onze gebouwen en materialen. U maakt bijvoorbeeld nieuwe materialen ter ondersteuning van activiteiten in het bezoekerscentrum en de kinderboerderij, u helpt bij op- en afbouw van exposities en verricht lichte onderhoudswerkzaamheden in de gebouwen en op het terrein. Misschien bent u handig met elektriciteit of kunt u goed timmeren of schilderen? Heeft u kennis van materialen en gereedschappen, bent u handig en creatief en kunt u enige lichamelijke arbeid aan, informeer dan of deze functie wellicht voor u geschikt is!

(Geluids)technicus
Als Geluidstechnicus draagt u zorg voor het installeren en programmeren van apparatuur in onze exposities, zodat bezoekers geluiden kunnen horen en beelden kunnen zien in onze exposities.

Terrein medewerker

Als Terrein medewerker houdt u zich vooral bezig met onderhoudswerkzaamheden (zoals schoffelen, maaien, vegen, wieden, snoeien) op het terrein van het bezoekerscentrum en de kinderboerderij. Daarnaast verricht u (reparatie-) werkzaamheden aan objecten op het terrein, zoals hekwerk, bebording, bankjes en paden. Heeft u minimaal enige kennis van en/of ervaring met tuinonderhoud, dan is deze taak wellicht geschikt voor u!

Wij vragen:

  • Affiniteit met en interesse in natuur, milieu en omgeving;
  • Een enthousiasmerende en motiverende houding;
  • Goede sociale en organisatorische vaardigheden;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Enige lichamelijke arbeid aankunnen.

Voor alle functies geldt dat u aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren u per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden

Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving. Werktijden die in onderling overleg vastgesteld kunnen worden. Een kleine groep enthousiaste collega's en een dynamische, ‘groene' organisatie. Er is sprake van vrijwilligerswerk.

Bent u degene die wij zoeken? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Luitzen van Dijk, coördinator facilitair via (0223) 61 25 55 of Turn on Javascript!.

U kunt hier het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk downloaden.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.