(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
07 dec

zaterdag 07 december 2019, 13.30 - 15.30 uur

Roofvogels kijken op Balgzand - Natuurinfocentrum 't Kuitje

Een opvallende roofvogel op Balgzand is de slechtvalk. Die zit vaak op een paal te wachten op het goede moment om toe te slaan. Je ziet dan grote zwermen vogels verschrikt opvliegen, paniek op Balgzand! Ook soorten als torenvalk en buizerd zijn vaak te zien tijdens de excursie. De gids van Landschap Noord-Holland besteedt tijdens deze excursie natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden aanwezig zijn. Er is een telescoop beschikbaar, zodat de bijzonderheden van dichtbij te zien zijn. Tip: heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Kijk voor meer informatie op: www.landschapnoordholland.nl/activiteiten (Foto: Leo Hofland)

Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje - Oostoeverweg 80 in Den Helder

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.