(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
10 dec

dinsdag 10 december 2019, 9.30 - 12.00 uur

Winterzwerftocht door duin en bos

De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Daar word je ontvangen door de gids van Landschap Noord-Holland die je meeneemt op een tocht door het plas- drasgebied Mariëndal, de Noordduinen en de Donkere Duinen. De wandeling voert door afwisselende landschappen met elk een eigen kenmerk. Zo was Mariëndal een strak en vlak bollenland, maar nu is het weer geworden zoals het landschap van Noord-Holland er uit zag in de tijd dat het zeewater er vrij spel had: een prachtig, moerasachtig gebied met lage duintoppen en waterpartijen. De Noordduinen zijn de zogenaamde ‘grijze duinen’. De bijzondere mossen en korstmossen die hier groeien geven het landschap een mooie grijze gloed. Het is een flinke wandeling, dus neem wat eten en drinken mee en trek goede wandelschoenen aan. Vanwege de lengte is deze tocht niet geschikt voor kleine kinderen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.landschapnoordholland.nl/activiteiten (Foto: Ronald van Wijk)
Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Vertrekpunt: De Helderse Vallei

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.