(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
15 sep

zondag 15 september 2019, 14.00 uur

Najaar op het Werelderfgoed Balgzand - Natuurinfocentrum 't Kuitje

Na een warme zomer begint zo langzamerhand het najaar. De planten op het Balgzand zijn uitgebloeid en beginnen rood te kleuren. Alle variaties groen veranderen in vele variaties rood.

Een aantal vogelsoorten maakt zich weer gereed voor de trek naar Afrika om daar de winter door te brengen. Al die vogels laten sporen achter op de wadbodem. Kinderen kunnen tijdens de excursie van zo’n vogelspoor een gipsafdruk maken. Bij de vloedlijn staan vele lege Strandgapers in het wad. Zij steken half uit de bodem. Een heel bijzonder gezicht.

Wilt u ook van het najaar genieten op het Balgzand? Kom dan op zondag 15 september naar het natuurinfocentrum Balgzand ’t Kuitje.
De wadexcursie start om 14.00 uur.

Wilt u het wad niet op, dan kunt u in het infocentrum ook genieten van de Waddennatuur. In de aquaria zwemmen onder andere een Zeedonderpad en platvissen zoals Tongen, Bot, een Botervis en een aantal Roggen. Heremietkreeften in een Wulk lopen door de aquaria. Onder de microscoop kunnen wadpieren, zeeduizendpoten, anemonen en zeepokken bewonderd worden.

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is een half uur voor aanvang van de wadexcursies open.

Kosten voor een excursie: € 5,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een kopje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen.

U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder
Telefoon: 0223-635862 (alleen tijdens openstelling).
Voor meer informatie: 0223- 633210 of kijk op www.kuitje-balgzand.nl

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.