(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
16 mei

donderdag 16 mei 2019, 9.30 - 12.00 uur

Voorjaar in De Nollen van Den Helder

De Nollen zijn een restant van een voormalig eiland in de Waddenzee. Kunstenaar Rudi van de Wint heeft in het noordelijk deel een aantal kunstwerken geplaatst. Hij stond ook aan de wieg van het natuurgebied dat hier al weer enkele jaren geleden in het zuidelijke deel is aangelegd. De kunstenaar heeft aan het ontwerp ervan meegewerkt en dat heeft gezorgd voor verrassende delen. Het gebied is volop in ontwikkeling met duintjes en natte valleitjes. Vogels zoals wintertalingen en bergeenden voelen zich er erg thuis. Samen met een gids van Landschap Noord-Holland kan er vandaag door het gebied gestruind worden om te kijken wat er allemaal leeft in de plassen en rond de duinen. Het is een flinke wandeling en daardoor minder geschikt voor kleine kinderen. Tip: trek stevige wandelschoenen aan en neem iets te eten en drinken mee voor onderweg.

Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Vertrekpunt:
Station Den Helder-Zuid aan de oostzijde, Waterkeringsweg in Den Helder
(Foto: Dutchphoto)

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.