(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
19 sep

zaterdag 19 september 2020, 10.00 - 12.00 uur

World Cleanup Day: word jij zwerfafval ambassadeur?

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! Maar ook: het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is namelijk onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

World Cleanup Day is de dag waarop de nieuwe zwerfafval ambassadeurs en deelnemers met hun taak gaan starten. Maar dan moeten we ze wel eerst vinden! Heb je interesse om mee te helpen? Dan wordt daar uiteraard gratis materiaal voor beschikbaar gesteld. Meedoen kan op twee manieren: als deelnemer of als ambassadeur. In beide gevallen ontvang je een zwerfafval pakket dat bestaat uit informatie over zwerfafval, handschoenen, een afvalgrijper en een rol vuilniszakken van Nederland Schoon. Je kiest zelf in welke wijk of welk gebied in Den Helder je afval wilt gaan rapen.

Als ambassadeur ga je naast het afval rapen op een moment dat dat jou uitkomt, ook rapporteren over dit afval door middel van het plaatsen van foto’s in de Litterati app en het delen van foto’s met #trashtag. De Helderse Vallei deelt jouw informatie dan weer via social media. Hierdoor bouwen we samen aan draagvlak om het ontstaan van zwerfafval te verminderen! Als je liever niet mee wil doen aan het rapporteren en delen van foto’s, meld je dan aan als deelnemer om afval te rapen op eigen initiatief.

Doe je mee? Er zijn 20 gratis zwerfafval pakketten beschikbaar. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Op World Cleanup Day kun je bij De Helderse Vallei de benodigde materialen ophalen. Er is een vrijwilliger aanwezig die uitleg geeft over wat de bedoeling is en hoe de Litterati app werkt. Vanaf die dag kunnen alle ambassadeurs en deelnemers van start gaan!

De zwerfafvalpakketten worden mogelijk gemaakt door de zwerfafvalvergoeding van gemeente Den Helder.

NB: Mocht je wel mee willen doen, maar niet in de gelegenheid zijn om op 19 september langs te komen, dan kan er uiteraard een andere ophaalafspraak gemaakt worden! Neem dan even contact op via 0223 612 555.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. 

13

Er zijn nog 13 plaatsen beschikbaar

Aanmelden

 

 
 
* is een verplicht veld
< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.