(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
17 jan

donderdag 17 januari 2019, 9.30 - 12.00 uur

Zwerftocht langs bos, duin en strand

Het is echt genieten tijdens deze afwisselende zwerftocht door de natuur. Vanaf De Helderse Vallei wordt gewandeld door de Donkere Duinen en de Grafelijkheidsduinen. Dit was vroeger een grafelijk jachtgebied en waterwingebied. Nu grazen er Schotse Hooglanders en enkele Konikpaarden en ligt er het duinmeertje de Harmplas. Een schilderachtig beeld in het winterse duinlandschap. Voor konijnen en vossen is de paartijd begonnen, wie weet zijn ze te horen of te zien tijdens de zwerftocht. In het duin staan de verschillende soorten mossen en korstmossen er prachtig bij. Verder wandelend wordt het strand bezocht. Het wordt een flinke tocht door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.

Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Vertrekpunt: De Helderse Vallei

Foto: Thea Groen

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.