(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
17 nov

zondag 17 november 2019, 9.30 - 11.30 uur

Steltlopers op het schor - Natuurinfocentrum 't Kuitje

Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoet en de bonte strandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers. Op Balgzand houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Velen blijven zelfs de hele winter. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang. Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie kan er, samen met een gids van Landschap Noord-Holland, een bezoek gebracht worden. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.landschapnoordholland.nl/activiteiten (Foto: Joke Huijser-Spekken)

Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje - Oostoeverweg 80 in Den Helder

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.