(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
19 jan

zaterdag 19 januari 2019, 21.00 - 22.30 uur

Vossenbronsttijd in De Helderse Duinen

In de winter lijkt de natuur tot rust gekomen, maar bij vossen is dat maar schijn. De paartijd van de vos is van december tot februari. In deze periode gaan mannetjes op zoek naar een vrouwtje en als ze die hebben gevonden lopen ze er dagen lang achteraan om te voorkomen dat een ander mannetje hen toch nog voor is. Je hoort ze in deze periode schreeuwen en grommen. Op een mooie, stille avond zijn deze bronstgeluiden goed te horen. De wandeling vindt plaats in het deel van De Helderse Duinen dat normaal is afgesloten voor publiek. Hier heb je de meeste kans om de vossen te treffen. De aanwezigheid van vossen in het duin is ook te zien aan prooiresten, loopsporen en uitwerpselen, maar in het donker zal het toch vooral aankomen op het gehoor. Een spannende en unieke natuurbeleving! Deze wandeltocht gaat door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan.

Doelgroep/kosten: beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3, graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Vertrekpunt: de parkeerplaats voor Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622 in Den Helder

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.