(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda
23 mrt

zaterdag 23 maart 2019, 13.30 - 16.00 uur

Lezing Vogeltrek in breed perspectief

De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert vandaag een interessante lezing door Kees Boele, bioloog en natuurpresentator. In zijn lezing over de ‘vogeltrek in breed perspectief’ gaat hij uitgebreid in op de nieuwste resultaten van onderzoek naar trekvogels. Hij vertelt onder andere over de op Spitsbergen broedende brandganzen, de in Mauretanië overwinterende Grutto en over de trek van de Kanoetstrandloper en de Grauwe Kiekendief. Daarbij richt hij zijn verrekijker niet alleen op de trekroutes, maar ook op de ecologie van deze bijzondere vogels voor wie uiteindelijk alles draait om energievoorziening, ‘tankstations’ en het beste voedsel voor elk jaargetijde.

Doelgroep/kosten: iedereen vanaf 15 jaar, gratis (vrijwillige bijdrage welkom), aanmelden is niet nodig, meer informatie is te krijgen via coördinator Tineke Broersen: cabroersen@gmail.com

Locatie: De Helderse Vallei

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.