(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
25 okt

woensdag 25 oktober 2023, 10.00 - 15.00 uur

Week van het Donker - Planetarium

Nederland is ’s nachts één van de lichtste landen ter wereld. Door kunstlicht worden de zwakkere sterren overstraald en is de prachtige sterrenhemel bijna onzichtbaar geworden. In sterk verlichte steden kun je nog maar 10% van de sterren zien. Als het echt donker is dan zie je de sterrenhemel op zijn mooist. Je kunt in het donkere Waddengebied op een heldere avond wel 3000 sterren zien. 

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland plaatst een opblaasbaar planetarium van NOVA in ons Bosatelier! Ervaar de sterrenhemel op zijn mooist tijdens één van de shows met studenten sterrenkunde in het planetarium.

De show duurt 20 minuten. Bekijk de aanvangstijden via de website van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Hier kunnen gelijk de tickets gereserveerd worden.

Doelgroep/kosten: geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar (kinderen tussen 4 en 6 zijn welkom om mee te kijken), deelname is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk, kijk voor aanvangstijden en aanmelden op https://www.mnh.nl/week-van-het-donker-helderse-vallei/


< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.