(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
26 okt

donderdag 26 oktober 2023, 10.30 - 12.00 uur

Uilenballen pluizen

Een volwassen kerkuil eet in de zomer tot 8 muizen per nacht. In de winter verbruiken ze wat meer en kunnen ze tot wel 20 muizen op. In een week kan een familie kerkuilen wel 200 muizen verorberen! Uilen spelen een belangrijke rol in het behouden van natuurlijk evenwicht.

Met huid en haar gaat de muis naar binnen. De maag van de uil kan de botjes en haartjes niet goed verteren, daarom spuugt een uil na het eten vaak een bal uit. Als je deze bal uitpluist, vind je muizenschedeltjes en botjes. Doe met ons mee en ontdek welke muizen er in ‘jouw’ uilenbal zitten!

Doelgroep/kosten: kinderen van 6-12 jaar, €2,50 per kind, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Na het verzenden van het formulier nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Mocht u binnen deze periode geen reactie van ons hebben ontvangen, neem dan alstublieft telefonisch contact met ons op via 0223 612 555.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei verwijdert uw persoonsgegevens na maximaal 2 weken na de activiteit of aanvraag.


0

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich nog wel opgeven voor de reservelijst, vul hiervoor het contactformulier in.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.