(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
01 nov

dinsdag 01 november 2022, - donderdag 23 maart 2023,

Expo ‘Donkerte van de Wadden’

Op donderdag 23 maart is het Wereld Meteorologische dag. Als het echt donker is zie je de sterrenhemel op zijn mooist. In het Waddengebied kun je op een heldere avond 3000 sterren zien. Is het nieuwe maan, dan kun je zelfs onze Melkweg zien. 

Helaas is Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Hierdoor is de sterrenhemel niet overal meer zichtbaar. Licht is belangrijk, we kunnen niet zonder. Goede verlichting zorgt voor een veilig gevoel in het donker of een veilige rit naar huis. Maar niet alle verlichting is nodig. Als verlichting schadelijk is voor de natuur, noemen we het zelfs lichtvervuiling. 

De natuur heeft de donkere nacht nodig. Wat gebeurt er als het echt donker is? Ontdek het in de foto-expositie ‘Donkerte van de wadden’ bij De Helderse Vallei!

Doelgroep/kosten: geschikt voor iedereen, gratis te bezichtigen langs buitenzijde bezoekerscentrum tijdens openingstijden


< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.