(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
24 sep

zaterdag 24 september 2022, 13.30 - 16.00 uur

KNNV Lezing door Els Hazenberg-Meertens: ‘Botanisch tekenen’

De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert een lezing door Els Hazenberg-Meertens. Zij heeft in haar leven gewerkt aan het tot stand komen van vele bloemencorso’s en tentoonstellingen op de Keukenhof en de Floriade. Daarnaast heeft zij in alle werelddelen demonstraties en workshops bloemsierkunst gegeven. Haar hobby is tekenen en schilderen, waarvoor ze schilderlessen en cursussen is gaan volgen in onder andere de Hortus Botanicus in Leiden. Sinds 2006 is ze werkend lid van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland. In haar lezing zal ze een aantal aspecten van de botanische kunst de revue laten passeren, zoals de geschiedenis en de ontwikkeling van de botanische kunst door de eeuwen heen en de technieken die daarvoor gebruikt worden.

Doelgroep/kosten: iedereen vanaf 15 jaar, gratis (vrijwillige bijdrage welkom), aanmelden is niet nodig, meer informatie is te krijgen via info@regioalkmaar.knnv.nl

Locatie: De Helderse Vallei

Afbeelding: Robinia pseudoacacia, Aquarel door Els Hazenberg-Meertens

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.