(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
27 nov

zaterdag 27 november 2021, 13.30 - 16.00 uur

Lezing ‘Botanische kunst van verleden naar heden’- GEANNULEERD


Helaas is deze activiteit geannuleerd in verband met de corona maatregelen.

De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert vandaag een lezing door Margriet Honingh over botanische kunst. Margriet maakte enkele jaren geleden kennis met botanisch tekenen en schilderen en besloot zich in deze kunstvorm te specialiseren. 

Het weergeven van planten op een botanische grondslag combineert een wetenschappelijke en creatieve benadering en vormt een interessante combinatie van deze tweedimensionale kunst. De geschiedenis van de botanische kunst beslaat ongeveer 5 eeuwen, van de kruidenboeken uit de 16e eeuw tot heden. Gedurende de eeuwen heeft de botanische kunst zich ontwikkelt in velerlei richtingen, maar de hedendaagse botanisch kunstenaar vindt nog steeds de basis in een eeuwenoude traditie, waarbij onderzoek, correcte weergave van het plantenmateriaal wordt gecombineerd met creativiteit in compositie en beeldtaal. Tijdens de lezing wordt ook antwoord gegeven op de vraag hoe je zo’n kunstwerk maakt.

Doelgroep/kosten: iedereen vanaf 15 jaar, gratis (vrijwillige bijdrage welkom), aanmelden is niet nodig, meer informatie is te krijgen via coördinator Tineke Broersen: cabroersen@gmail.com

Locatie: De Helderse Vallei

Afbeelding: aquarel van een Artisjok door Margriet Honingh

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.