(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
26 nov

zaterdag 26 november 2022, 13.30 - 16.00 uur

Lezing Natuur in Nederland

De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert vandaag deel 2 van de lezing ‘Natuur in Nederland’ door Evert Maarschall. 

Evert Maarschall (81) heeft zijn eerste biologische veldkennis opgedaan in een park in Amsterdam-Noord, daarna in het weidevogelparadijs het Ilperveld en heeft in recentere jaren met veel plezier meegedaan aan het in kaart brengen van de flora in het duingebied van PWN. 

In de lezing vertelt de heer Maarschall over een aantal natuurgebieden in het oosten van Nederland, zoals het Dwingelderveld, de Drentse Aa en het Springendal. Maar ook het voormalige grensgebied tussen Oost- en West Duitsland en het gebied tussen de Elbe en de Oder komt aan bod. Daar is nog natuur te vinden met soorten die in Nederland of zeer zeldzaam of geheel verdwenen zijn.

Doelgroep/kosten: iedereen vanaf 15 jaar, gratis (vrijwillige bijdrage welkom), aanmelden is niet nodig, meer informatie is te krijgen via info@regioalkmaar.knnv.nl

Locatie: De Helderse Vallei


< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.