Turn on Javascript!
(0223) 61 25 55 Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

Den Helder onder je voeten

Den Helder onder je voeten

De afgelopen periode is er bij De Helderse Vallei heel hard gewerkt aan een nieuwe vloer en inrichting van de koffiehoek voor de hal van het bezoekercentrum.

Een plattegrond van de kop van Noord-Holland van 265 vierkante meter kan nu bewonderd worden door daar letterlijk overheen te lopen. Ontwerpster Monique Dozy tekende Den Helder en omgeving met alle herkenbare natuurlijke en culturele kenmerken op haar computer en dit werd vervolgens op vinyl gedrukt.

Op de vloer kunnen natuurgebieden van Balgzand tot de Zandpolder bij Groote Keeten, ontdekt worden. Maar ook straten, parken en watergebieden alsmede de meest in het oog springende culturele elementen zijn er op te vinden. Er kunnen tientallen afbeeldingen van dieren en mensen gespot worden die aangeven wat je in Den Helder en omgeving kunt doen. Op de vloer staan 3 ‘pointers’ waarop bezoekers actuele informatie over culturele activiteiten, natuurwaarnemingen, duurzaamheidstips en/of waterweetjes kunnen vinden. En op de plattegrond kan gespeurd worden naar de ‘big five’, zodat je ontdekt wat je als bezoeker van Den Helder echt gezien moet hebben.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Helder (door het winnen van de Helderse Cultuurprijs in mei 2017), Landschap Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.