(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl

< terug naar het overzicht

Bouw nestkast voor de Huismus

Bouw nestkast voor de Huismus

2024 is uitgeroepen tot het Jaar van de Huismus! Sovon en Vogelbescherming kiezen elk jaar een vogelsoort uit die wel wat extra aandacht kan gebruiken. 

De huismus is één van de meest geliefde en meest talrijke vogels van ons land. Omdat ze altijd met z’n allen zijn, lijkt het alsof er nog steeds veel huismussen zijn. Toch zijn hun aantallen in de laatste decennia van de vorige eeuw meer dan gehalveerd. Vooral in de grote steden zijn veel huismussen verdwenen. De laatste jaren lijkt die achteruitgang gelukkig gestopt. Natuurinclusief bouwen krijgt steeds meer aandacht en het aanbieden van nestgelegenheden in steden lijkt zijn vruchten af te werpen. Maar ook wijzelf kunnen wat doen, bijvoorbeeld door een eigen nestkast te bouwen!

Klik hier voor een beschrijving van de Vogelbescherming en ga aan de slag! Ben je niet zo handig? Natuurlijk kun je ook in onze winkel terecht voor nestkasten. Óf voor andere leuke én hulpzame vogelartikelen!

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.