(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

​​Theaterseizoen in de buitenlucht van start

​​Theaterseizoen in de buitenlucht van start

Gratis genieten van theater met de zon in je rug en het geruis van bomen om je heen? Dat is ook dit seizoen weer mogelijk in openluchttheater De Helderse Vallei en het Timorpark!

De eerste voorstelling vindt plaats op zondag 26 mei. Op die dag speelt Het Kleine Theater om 13.00 uur hun familievoorstelling ‘Hans en Grietje’. Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Het Kleine Theater maakt voorstellingen op de meest ambachtelijke manier. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en humor. Sprookjes waar een eigen draai aan gegeven wordt, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten maar ook zeker niet saai voor de oudsten. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

Op zondag 23 juni brengt Drumdrumdrum.nl hun voorstelling ‘BOOHMWHAKALAA!!’, een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Tijdens deze voorstelling mag iedereen meedoen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kunt maken. Deze familievoorstelling is geschikt voor publiek vanaf 6 jaar en start ook om 13.00 uur.

In het eerste weekend van de zomervakantie wordt op zondag 14 juli een ‘Open Podium’ georganiseerd. Vanaf 13.00 uur zullen diverse talenten uit de regio het podium van het openluchttheater betreden. Voor deze voorstelling is Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder op zoek naar enthousiaste bandjes, singer-songwriters, zangers en zangeressen uit de regio! Ben jij of zijn jullie dit en willen jullie op een zomerse zondag spelen op deze unieke plek? Mail de aanmelding dan voor 1 juni 2019, vergezeld door een video en de reden waarom jij/jullie willen spelen in het openluchttheater, naar info@kampanje.nl ter attentie van Linda van den Berg.

In de muziekkoepel in het Timorpark zijn dit seizoen ook drie openlucht voorstellingen te bezoeken. Op zondag 2 juni treedt Dick Raat op, gevolgd door Flatland Folks op 7 juli en het seizoen in het Timorpark wordt afgesloten door de voorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ op 4 augustus. De openlucht voorstellingen in het Timorpark beginnen om 14.30 uur.

Alle voornoemde voorstellingen worden u gratis aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en Stichting Ondernemen aan Zee.

Als voorstellingen vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan of verplaatst worden naar een andere locatie, dan wordt dit gecommuniceerd via de sociale media kanalen van De Helderse Vallei en Theater de Kampanje. Raadpleeg deze daarom altijd op de dag van de voorstelling. Meer informatie over alle voorstellingen is te vinden op deze pagina. (Foto: Greetje Mulder)

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.