(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

Nieuwe bewoners kinderboerderij

Nieuwe bewoners kinderboerderij

Na het overlijden van varkens Coco en Chanel zijn de varkensstallen op de kinderboerderij van De Helderse Vallei een poos leeg geweest, maar daar is eind december verandering in gekomen.

Op vrijdag 20 december 2019 zijn twee jonge varkens op de kinderboerderij gearriveerd. Ze zijn geboren op een biologische varkenshouderij in Schagen, dus ze hoefden niet ver te reizen naar hun nieuwe onderkomen.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de varkens te komen bewonderen, maar hou er rekening mee dat ze niet altijd zichtbaar zullen zijn voor publiek. Net als bij mensenbaby’s moeten de varkens rustig wennen aan hun nieuwe omgeving en aan de vele bezoekers van de kinderboerderij. Daarom kan de staldeur, indien nodig voor het welzijn van de varkens, soms gesloten zijn.

Na een oproep om ideeën voor namen voor de varkens in te leveren in onze ‘geboortebox’ bij de balie in het duurzaamheidscentrum, zijn op dinsdag 7 januari 2020 uit de 275 inzendingen de volgende namen voor de varkens gekozen: Roza en Truffel! Het roze varken heet Roza en het zwarte varken heet Truffel.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.