(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

< terug naar het overzicht

Vakantiepret in de natuur

Vakantiepret in de natuur

Binnenkort is het voorjaarsvakantie. Dan kun je lekker een weekje doen waar je zin in hebt. Bij De Helderse Vallei en in de natuur eromheen is genoeg te beleven!

Warme truiendag
Bij de start van de vakantie is er van alles te ontdekken over energie besparen, want op vrijdag 15 februari is het Warme truiendag. Tot 16.00 uur kom je bij De Helderse Vallei te weten wat je zelf kunt doen op het gebied van duurzaamheid. Geef elkaar tips, want samen energie besparen geeft energie.

7 dagen open
In de vakantie is De Helderse Vallei geopend van zaterdag 16 februari tot en met zondag 24 februari. Dus ook op maandag 18 februari ben je van harte welkom.

Vroeg uit de veren op de kinderboerderij
Word jij in de vakantie ook vroeg wakker? Dat komt mooi uit! Want op dinsdag 19 februari of donderdag 21 februari mag je, voordat De Helderse Vallei open gaat, de dierverzorgers meehelpen met hun werk. De stallen moeten uitgemest worden, de dieren krijgen te eten en sommige dieren mogen naar buiten. Dus meld je snel aan en vergeet niet je laarzen en overall aan te trekken! Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda

Nature Hunt
Op woensdag 20 en vrijdag 21 februari kunnen kinderen vanaf 7 jaar tussen 11.00 en 15.00 uur op Nature Hunt. Door het oplossen van spannende opdrachten ga je op zoek naar een schat… Als je het goed aanpakt ontdek je uiteindelijk die natuurlijke schat in de natuur rondom De Helderse Vallei! Durf jij het aan?

Sprinkhanen
Voor iedereen vanaf 15 jaar organiseert de KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder op zaterdag 23 februari een lezing over sprinkhanen en krekels. Er zijn in Nederland maar liefst 50 soorten van deze insecten, die tijdens de lezing door Wilbert Kerkhof prachtig in beeld gebracht worden.

Trek de natuur in
Natuurlijk kun je ook lekker zelf de natuur in trekken. Rondom De Helderse Vallei vind je recreatiegebied Mariëndal, het bos de Donkere Duinen en natuurlijk de duinen en het strand. Keus genoeg dus. Ontdek of de eerste tekenen van de lente al zichtbaar worden!

Aanmelden?
Kijk in de agenda voor meer informatie over de kosten van en het aanmelden voor deelname aan deze activiteiten.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.