(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl

< terug naar het overzicht

Werkzaamheden uitkijktoren De Helderse Vallei

Werkzaamheden uitkijktoren De Helderse Vallei

De uitkijktoren bij De Helderse vallei krijgt een grondige opknapbeurt en wordt geschilderd door schildersbedrijf HSB­schilders. Vanaf woensdag 8 september 2021 start het schildersbedrijf eerst met het bouwen van een steiger bij de uitkijktoren, zodat de werkzaamheden veilig en vlot worden uitgevoerd. Vanaf 8 september tot eind oktober 2021 is de uitkijktoren niet toegankelijk voor het publiek.

De bouw van de steiger duurt ongeveer anderhalve week. De schilderwerkzaamheden starten op maandag 20 september. De doorlooptijd van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Voor nu gaan we bij de start van de schilderwerkzaamheden (vanaf 20 september) uit van drie à vier weken. We verwachten dat eind oktober de werkzaamheden zijn afgerond.

Een mooi alternatief is de nieuwe uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied Balgzand in de Balgzandpolder. De uitkijktoren is bijna tien meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht over de vogelrijke Balgzandpolder tot aan de kust van Texel en Wieringen. De uitkijktoren is te beklimmen, omdat het hier om een toren gaat die helemaal open is. De toren vindt u aan het industrieterrein Oostoever in Den Helder.

Bron: gemeente Den Helder

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.