(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl
Direct naar: Agenda

< terug naar het overzicht

De KlimVallei

De KlimVallei

De KlimVallei is een Eco-Klimpark waar je tussen de toppen van de bomen klimt met uitdagende hindernissen op 4, 6 en 8 meter hoogte. Het parcours bestaat uit vier lussen met verschillende moeilijkheidscategorieën:

  • Voor AVONTURIERS, categorie blauw op 4 meter (goed te doen)
  • Voor ONTDEKKINGSREIZIGERS, categorie groen op 4 tot 6 meter (uitdagend)
  • Voor HOOGVLIEGERS, categorie rood op 8 meter (inspannend)
  • Voor WAAGHALZEN, categorie zwart op 8 meter (zwaar)

Het klimpark is aangelegd met duurzame materialen en ligt geheel verscholen tussen de bomen. Er wordt gebruik gemaakt van een Smart Belay Systeem. Dit houdt in dat je dubbel gezekerd zit en niet beide karabiners van het touw kunt halen, waardoor de veiligheid altijd gegarandeerd is. De KlimVallei is er voor jong en oud met een goede fysieke gezondheid en een portie durf (klik hier voor belangrijke informatie over deelname). Na het aantrekken van de integraalgordel en het opzetten van de helm ga je naar het oefenparcours waar je van een professionele instructeur de nodige uitleg en tips krijgt. Klimmen kan alleen met dichte schoenen en makkelijk zittende kleding.

Voor meer informatie over de KlimVallei, klik op deze link: http://www.deklimvallei.nl/

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.