< terug naar het overzicht

Natuur in de wijk

Natuur in de wijk

Den Helder kent een grote diversiteit aan natuurgebieden, maar ook in de stad krijgt de natuur steeds meer ruimte door diverse groene initiatieven in de wijken.

De Stelling van Den Helder
De Stelling van Den Helder werd rond 1811-1812 aangelegd door Napoleon om in eerste instantie het Nieuwe Werk en later de Rijkswerf Willemsoord te beschermen. De Stelling is een netwerk van forten uit de tijd van Napoleon, verbonden aan elkaar door muren. Tegenwoordig vormt de Stelling een groen lint door Den Helder en is deze cultuurhistorisch en ecologisch interessant om te bezoeken. Op www.stellingdenhelder.nl is meer informatie te vinden over dit prachtige stukje Den Helder.

Volkstuinen
In Den Helder en Julianadorp zijn er op diverse plekken volkstuinen gelegen. Een volkstuin is een particuliere tuin die niet bij de eigen woning ligt. Er zijn vijf volkstuinverenigingen: Amateur Tuin Vereniging Rijksweg ATVRijksweg, vereniging van volkstuinhouders 'De Razende Bol', de amateurtuindersvereniging Texelstroom, Volkstuinvereniging Tuindorp en amateurtuindersvereniging Ooghduyne.

Parken in Den Helder
Wil je rustig wandelen? Breng dan een bezoek aan het Timorpark (Timorlaan 39) of wandel door Quelderduyn (Schootenweg 2c).

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.