< terug naar het overzicht

Natuurgebieden

Natuurgebieden

Den Helder heeft diverse natuurgebieden die het bezoeken meer dan waard zijn!

Vanaf De Helderse Vallei kun je een bezoek brengen aan:

  • Het bos de 'Donkere Duinen', een gemengd bos met diverse wandelmogelijkheden. Via dit bos kan ook het strand en de zee bereikt worden via strandslag Donkere Duinen.
  • Natuurgebied Mariëndal, waar diverse wandelroutes doorheen lopen en waar ook gefietst kan worden.
  • Natuurgebied 'Nieuw Mariëndal', een weids natuurgebied bestaande uit plas- en drasgebied waar naar hartenlust gestruind kan worden en waar je ook Schotse Hooglanders kunt zien lopen.
  • De Helderse Duinen:
    Duingebied 'De Grafelijkheidsduinen', een prachtig duingebied met wandelpaden die uiteindelijk leiden tot Huisduinen en Fort Kijkduin. In dit gebied zorgen Schotse Hooglanders en Koniks (paarden) voor de begrazing.
    * Duingebied 'De Noordduinen', deze duinen bestaan uit het zeldzame duintype 'grijs duin' en zijn grijs gekleurd door de vele mossen en korstmossen. Deze duinen zijn ook bekend vanwege de zeldzame broedvogel de 'tapuit' en de grote konijnenpopulatie.
  • Iets verder weg, maar ook zeker de moeite van een bezoek waard, is de Waddenzee die is uitgeroepen tot één van Nederlands 'werelderfgoederen'. Meer informatie vind je op www.beleefdewaddennatuur.nl.
< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.