Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Duurzaamheidscentrum

In het duurzaamheidscentrum vindt u een balie waar onze medewerkers u graag informatie geven over alle recreatieve mogelijkheden in de natuur van Den Helder. In de permanente expositie maakt u in vogelvlucht kennis met de ons omringende natuurgebieden.

Faciliteiten

Er is een informatieve speelhoek voor de kinderen ingericht, naast een gezellige leestafel en mediatheek. In het 'Bos Atelier' worden leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud en in deze ruimte is regelmatig een kleine tijdelijke expositie te bezichtigen. Onze knusse winkel biedt u tal van bijzondere 'pure' producten met een link naar de natuur. In de koffiehoek verkopen wij heerlijke biologische producten, van koffie en sap tot koek en ijsjes. Onze toiletten hebben een invalidentoilet en een kindertoilet met verzorgingsruimte. Het gehele duurzaamheidscentrum en terrein is goed toegankelijk voor minder-validen.

Verrekijker uitleenpunt

De Helderse Vallei heeft in het duurzaamheidscentrum een verrekijker uitleenpunt! Bij de balie kunt u gratis een verrekijker en bijbehorend educatief materiaal lenen, zodat u in de natuurgebieden rondom De Helderse Vallei naar vogels kunt kijken. De verrekijker haalt de vogels dichterbij en zo krijgt u een bijzonder inkijkje in het leven van diverse vogels! Het lenen van de verrekijker is gratis, wel ondertekent u een bruikleenovereenkomst en betaalt u een borg van € 50, die u retour ontvangt als u de verrekijker in goede staat weer inlevert. Deze service is gesponsord door de Suzanne Hovinga Stichting. Meer informatie over uitleenpunten is hier te vinden.

  • Permanente expositie De Helderse Vallei
  • De Helderse Vallei (Foto: Astra Kos)
  • Help de vogels bij De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.