Direct naar: Agenda

Kinderboerderij

Op onze boerderij wonen onder andere geiten, een koe, paarden, konijnen, kippen, schapen, vele verschillende volière vogels, varkens en een ezel. We hebben diverse Nederlandse huisdier rassen en proberen op die manier een bijdrage te leveren aan het behoud van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een minimale belasting van het milieu.

  • Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.
  • Alle dieren kunnen bijten, trappen, duwen of pikken als je niet goed reageert op wat ze je 'zeggen' met hun gedrag. Geef de dieren daarom altijd ruimte om bij je weg te lopen als ze niet meer geaaid of aangeraakt willen worden.
  • Honden zijn welkom bij De Helderse Vallei, maar dienen te allen tijde aangelijnd te zijn en buiten het dierenplein en de dierenweides te blijven.

Geen dieren aannemen of verkopen

Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn, cavia, kippen/hanen, vogels of geitjes zelf niet meer willen of kunnen houden. Wij nemen echter geen dieren aan. Onze dieren leven in bestaande groepen en daar kunnen niet zomaar andere dieren bij geplaatst worden. Indien u een dier heeft die u niet meer zelf kunt houden, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een dierenasiel. Wij verkopen ook geen van onze dieren aan particulieren.

Keurmerk kinderboerderijen

De Helderse Vallei heeft het ‘keurmerk Kinderboerderijen’ van de Stichting Kinderboerderijen Nederland. Onze kinderboerderij voldoet aan alle wet- en regelgeving voor een kinderboerderij. Deze regels omvatten bijvoorbeeld de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren en de Arbowet voor personeel. Maar ook regels omtrent hygiëne en dierenwelzijn. Met het keurmerk kan de boerderij aantonen dat het een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren!

(Kinder)activiteiten

Er worden regelmatig (kinder)activiteiten op de boerderij georganiseerd! In schoolvakanties kunnen kinderen bijvoorbeeld meehelpen op de boerderij. Ook kun je je kinderfeestje op de boerderij vieren. Kijk voor alle boerderij activiteiten in de agenda!

 

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.