Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Openluchttheater

Het openluchttheater De Helderse Vallei is een geschenk van de Helderse serviceclubs (Inner Wheel, JCI 't Nieuwe Diep, Lions, Ronde Tafel, Rotary Den Helder, Rotary Julianadorp en de Soroptimisten) aan de bevolking van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling is beschermheer van het theater. Het theater is in eigendom van gemeente Den Helder.

De Helderse Vallei coördineert de voorstellingen in het theater. Scholen, toneel- of muziekverenigingen en bands zijn vrij om het theater in overleg te gebruiken onder de volgende voorwaarden:

 • U dient ruim voor uw voorstelling contact op te nemen met De Helderse Vallei om te informeren of het theater beschikbaar is en om de datum en het tijdstip vast te leggen. Bel met (0223) 61 25 55 of stuur een e-mail naar info@deheldersevallei.nl.

 • Bij uw reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van voorzieningen van De Helderse Vallei, zoals elektriciteit. De gebruikte stroom wordt achteraf aan u doorberekend en dient u te betalen aan De Helderse Vallei.

 • Bij gebruik van het openluchttheater bent u zelf verantwoordelijk voor het melden van uw activiteiten bij gemeente Den Helder. Voor elk optreden of opvoering dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan gemeente Den Helder. De gemeente toetst of voor het evenement/de activiteit een evenementenvergunning nodig is. Nadere informatie kan opgevraagd worden bij gemeente Den Helder: mw. S. Falkena, telefoonnummer 0223 67 86 29 (di t/m vr) of mw. H. Veenstra, telefoonnummer 0223 67 86 31 (di, do, vr).

Alle benodigde informatie over het gebruik van het openluchttheater vindt u hier en klik hier voor de plattegrond van het openluchttheater.

Programmering 2020

 • zaterdag 1 augustus 2020: Stage2
  Tijd: 14.00-18.00 uur
  Toegang: gratis
  Over de band: Stage2, de nieuwe live muziek sensatie van 2020!
  Een middag met Stage2 betekent dansen, swingen en meezingen op geweldige muziek die je niet de hele dag op de radio hoort.
  Muziek waar iedereen blij van wordt! De band die muziek speelt waar de muzikanten blij van worden bestaat uit: Suzanne Swart & Brenda Bles, Mike Carbiere, André van Groessen, Chef Verhoogt en Calvin Vliegen.
  Let op: bij slecht weer kan de voorstelling helaas niet doorgaan!

Helaas zullen er, vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus, verder geen voorstellingen worden geprogrammeerd in openluchttheater De Helderse Vallei in theaterseizoen 2020.

Het blijft natuurlijk dit seizoen wel mogelijk, binnen de geldende richtlijnen van het RIVM, om uw eigen voorstelling te organiseren.

 • Optreden Hanneke Bergsma en muzikale vrienden in mei 2014
 • Eric Borrias in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Zeebeesten in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Hakim in openluchttheater De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.