Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Openluchttheater

Het openluchttheater De Helderse Vallei is een geschenk van de Helderse serviceclubs (Inner Wheel, JCI 't Nieuwe Diep, Lions, Ronde Tafel, Rotary Den Helder, Rotary Julianadorp en de Soroptimisten) aan de bevolking van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling is beschermheer van het theater. Het theater is in eigendom van gemeente Den Helder.

De Helderse Vallei coördineert de voorstellingen in het theater. Scholen, toneel- of muziekverenigingen en bands zijn vrij om het theater in overleg te gebruiken onder de volgende voorwaarden:

 • U dient ruim voor uw voorstelling contact op te nemen met De Helderse Vallei om te informeren of het theater beschikbaar is en om de datum en het tijdstip vast te leggen. Bel met (0223) 61 25 55 of stuur een e-mail naar info@deheldersevallei.nl.

 • Bij uw reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van voorzieningen van De Helderse Vallei, zoals elektriciteit. De gebruikte stroom wordt achteraf aan u doorberekend en dient u te betalen aan De Helderse Vallei.

 • Bij gebruik van het openluchttheater bent u zelf verantwoordelijk voor het melden van uw activiteiten bij gemeente Den Helder. Voor elk optreden of opvoering dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan gemeente Den Helder. De gemeente toetst of voor het evenement/de activiteit een evenementenvergunning nodig is. Nadere informatie kan opgevraagd worden bij gemeente Den Helder: mw. S. Falkena, telefoonnummer 0223 67 86 29 (di t/m vr) of mw. H. Veenstra, telefoonnummer 0223 67 86 31 (di, do, vr).

Alle benodigde informatie over het gebruik van het openluchttheater vindt u hier en klik hier voor de plattegrond van het openluchttheater.

Programmering 2019

Openluchttheater De Helderse Vallei

 • zondag 26 mei: 'Hans en Grietje' - Het Kleine Theater
  13.00 - 13.40 uur
  Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal...
  Het Kleine Theater maakt voorstellingen op de meest ambachtelijke manier. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en humor. Sprookjes waar een eigen draai aan gegeven wordt, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten maar ook zeker niet saai voor de oudsten.
  Doelgroep: familievoorstelling vanaf 3 jaar, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
 • zondag 23 juni: 'BOOMWHAKALAA!!' - Drumdrumdrum.nl
  13.00 - 14.00 uur
  BOOMWHAKALAA!! is een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. In de voorstelling worden bekende en minder bekende instrumenten zoals de kachu, de tambu en het speciaal voor de voorstelling gemaakte BoomInstrument, ook wel Boomophone genoemd, gebruikt! Iedereen mag meedoen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kunt maken. Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen.
  Doelgroep: familievoorstelling vanaf 6 jaar, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
 • woensdag 26 juni: besloten bijeenkomst (optie)

 • maandag 1 juli: besloten bijeenkomst
 • zondag 14 juli: Open Podium
  13.00 uur
  Voor elk wat wils tijdens het Open Podium in het openluchttheater... diverse enthousiaste bands, singersongwriters, zangers en zangeressen uit de regio verzorgen een gemêleerd optreden, doordat zij elk hun eigen muziekstijl ten gehore brengen! De deelnemers worden later bekend gemaakt.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei

 • zondag 25 augustus: Bl!ttz
  13.00 - 16.00 uur
  Bl!ttz bestaat 5 jaar! Dat vieren Suzanne en Angelique met een spetterend optreden in het Openluchttheater!
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
 • zondag 1 september: Barefootin'
  14.00 - 17.00 uur
  Op 1 september speelt de band Barefootin’ in het Openluchttheater. De band heeft een gevarieerd repertoire dat niet in één categorie in te delen is. Er worden golden oldies, rock ’n roll, ballads, Nederlandse muziek, Blues en Rocknummers gespeeld. Het beloofd een hele afwisselende middag te worden met voor elk wat wils op muziekgebied.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, deze voorstelling wordt u aangeboden door Barefootin’, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
  Let op: het optreden kan alleen doorgaan als de weersomstandigheden goed genoeg zijn. Tip: check deze website voordat u naar het openluchttheater komt.


Muziekkoepel Timorpark

 • zondag 2 juni: Dick Raat
  14.30 uur

  Na het succes van vorig jaar, komt Dick Raat terug in het park met heerlijk bekende nummers. Dat wordt meedeinen, mee neuriën of gewoon meezingen. Een theaterconcert waarbij Dick, hoe kan hij ook anders, zich open en kwetsbaar opstelt en met zijn mooie stem, songs en persoonlijke verhalen zijn ervaringen deelt.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark

 • zondag 7 juli: Flatland Folks
  14.30 uur
  Deze Helderse formatie maakt van ieder optreden een feestje. Ze brengen swingende folk, country en rock 'n roll. Met zang, mondharmonica, banjo, gitaar, mandoline, trekzak en contrabas spelen ze bekende nummers van hun helden, zoals Johnny Cash, Eddie Vedder en Mumford & Sons.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark
 • zondag 4 augustus: Gonnie en Gijsje samen op stap
  14.30 uur
  Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug? De voorstelling is een muzikaal avontuur voor jong en oud, gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Zonder poppen, maar met verbeelding!
  Doelgroep: familievoorstelling vanaf 2 jaar, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark

De voorstellingen in Openluchttheater De Helderse Vallei en Muziekkoepel Timorpark worden u gratis aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en Stichting Ondernemen aan Zee (tenzij anders vermeld).

Let op: sommige voorstellingen kunnen niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden of worden dan verplaatst.
K
ijk daarom op de dag van een voorstelling altijd even op deze pagina om er zeker van te zijn dat een voorstelling door gaat!


 • Optreden Hanneke Bergsma en muzikale vrienden in mei 2014
 • Eric Borrias in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Zeebeesten in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Hakim in openluchttheater De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.