Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Openluchttheater

Het openluchttheater De Helderse Vallei is een geschenk van de Helderse serviceclubs (Inner Wheel, JCI 't Nieuwe Diep, Lions, Ronde Tafel, Rotary Den Helder, Rotary Julianadorp en de Soroptimisten) aan de bevolking van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling is beschermheer van het theater. Het theater is in eigendom van gemeente Den Helder.

De Helderse Vallei coördineert de voorstellingen in het theater. Scholen, toneel- of muziekverenigingen en bands zijn vrij om het theater in overleg te gebruiken onder de volgende voorwaarden:

 • U dient ruim voor uw voorstelling contact op te nemen met De Helderse Vallei om te informeren of het theater beschikbaar is en om de datum en het tijdstip vast te leggen. Bel met (0223) 61 25 55 of stuur een e-mail naar info@deheldersevallei.nl.

 • Bij uw reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van voorzieningen van De Helderse Vallei, zoals elektriciteit. De gebruikte stroom wordt achteraf aan u doorberekend en dient u te betalen aan De Helderse Vallei.

 • Bij gebruik van het openluchttheater bent u zelf verantwoordelijk voor het melden van uw activiteiten bij gemeente Den Helder. Voor elk optreden of opvoering dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan gemeente Den Helder. De gemeente toetst of voor het evenement/de activiteit een evenementenvergunning nodig is. Nadere informatie kan opgevraagd worden bij gemeente Den Helder: mw. S. Falkena, telefoonnummer 0223 67 86 29 (di t/m vr) of mw. H. Veenstra, telefoonnummer 0223 67 86 31 (di, do, vr).

Alle benodigde informatie over het gebruik van het openluchttheater vindt u hier en klik hier voor de plattegrond van het openluchttheater.

Programmering 2019

Openluchttheater De Helderse Vallei

 • zondag 25 augustus: Bl!tzz
  13.00 - 16.00 uur
  Bl!tzz bestaat 5 jaar! Dat vieren Suzanne en Angelique met een spetterend optreden in het Openluchttheater!
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
  Let op: het optreden kan alleen doorgaan als de weersomstandigheden goed genoeg zijn. Tip: check deze website voordat u naar het openluchttheater komt.
 • zondag 1 september: Barefootin'
  14.00 - 17.00 uur
  Op 1 september speelt de band Barefootin’ in het Openluchttheater. De band heeft een gevarieerd repertoire dat niet in één categorie in te delen is. Er worden golden oldies, rock ’n roll, ballads, Nederlandse muziek, Blues en Rocknummers gespeeld. Het beloofd een hele afwisselende middag te worden met voor elk wat wils op muziekgebied.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, deze voorstelling wordt u aangeboden door Barefootin’, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
  Let op: het optreden kan alleen doorgaan als de weersomstandigheden goed genoeg zijn. Tip: check deze website voordat u naar het openluchttheater komt.

Let op: sommige voorstellingen kunnen niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden of worden dan verplaatst.
Kijk daarom op de dag van een voorstelling altijd even op deze pagina om er zeker van te zijn dat een voorstelling door gaat!


 • Optreden Hanneke Bergsma en muzikale vrienden in mei 2014
 • Eric Borrias in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Zeebeesten in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Hakim in openluchttheater De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.