Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Openluchttheater

Het openluchttheater De Helderse Vallei is een geschenk van de Helderse serviceclubs (Inner Wheel, JCI 't Nieuwe Diep, Lions, Ronde Tafel, Rotary Den Helder, Rotary Julianadorp en de Soroptimisten) aan de bevolking van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling is beschermheer van het theater. Het theater is in eigendom van gemeente Den Helder.

De Helderse Vallei coördineert de voorstellingen in het theater. Scholen, toneel- of muziekverenigingen en bands zijn vrij om het theater in overleg te gebruiken onder de volgende voorwaarden:

 • U dient ruim voor uw voorstelling contact op te nemen met De Helderse Vallei om te informeren of het theater beschikbaar is en om de datum en het tijdstip vast te leggen. Bel met (0223) 61 25 55 of stuur een e-mail naar Turn on Javascript!.

 • Bij uw reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van voorzieningen van De Helderse Vallei, zoals elektriciteit. De gebruikte stroom wordt achteraf aan u doorberekend en dient u te betalen aan De Helderse Vallei.

 • Bij gebruik van het openluchttheater bent u zelf verantwoordelijk voor het melden van uw activiteiten bij gemeente Den Helder. Voor elk optreden of opvoering dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan gemeente Den Helder. De gemeente toetst of voor het evenement/de activiteit een evenementenvergunning nodig is. Nadere informatie kan opgevraagd worden bij gemeente Den Helder: mw. S. Falkena, telefoonnummer 0223 67 86 29 (di t/m vr) of mw. H. Veenstra, telefoonnummer 0223 67 86 31 (di, do, vr).

Alle benodigde informatie over het gebruik van het openluchttheater vindt u hier en klik hier voor de plattegrond van het openluchttheater.Programmering 2018

Openluchttheater De Helderse Vallei:

 • zondag 27 mei: Open Podium in Openluchttheater De Helderse Vallei
  Vandaag een gemêleerde voorstelling met optredens van diverse enthousiaste bands, singersongwriters, zangers en zangeressen uit de regio!
  - De middag start met het Jazzcombo van Triade, bestaande uit een basgitarist, elektrische gitarist, pianist, saxofonist, drummer en een zangeres.
  - Na dit optreden volgt Tomas Kos die Nederlandstalige liederen zal zingen.
  - Huub Ramler neemt de microfoon over om zijn eerlijke en introspectieve folk-liedjes met een vleugje blues en country te laten horen.
  - Vervolgens treedt Blitz op met liedjes vanaf de jaren 50 tot nu.
  - Daarna volgt de Paul Carrack Tribute Band, die bestaat uit zeven leden die elkaar gevonden hebben in het repertoire van Paul Carrack en graag hun kunsten aan het publiek willen laten horen.
  - Singersongwriter en dichtster Renate Spierdijk uit Heerhugowaard betreedt na deze band het podium, waarna de middag afgesloten wordt door een extra optreden van Blitz.

  Programma:
  13.00-13.30 uur: Jazzcombo Triade
  13.35-14.05 uur: Tomas Kos
  14.10-14.40 uur: Huub Ramler
  14.45-15.15 uur: Blitz
  15.25-16.00 uur: Paul Carrack Tribute Band
  16.05-16.35 uur: Renate Spierdijk
  16.45-17.15 uur: Blitz

  Doelgroep: iedereen
  Aanvang: 13.00 uur
  Entree: gratis


 • zaterdag 9 juni: Live muziek in het openluchttheater
  One 80 presenteert live muziek in het openluchttheater. De muziekgroepen New Direction, Road to Eden en Unlimited Grace zullen de muziek verzorgen. Het muziekgenre is Pop, Rock en Blues.
  Tussen de optredens door zijn er korte drama voorstellingen te zien.
  Doelgroep: iedereen is welkom, organisatie is in handen van Evangeliegemeente De Deur - Den Helder
  Tijd: 15.00 tot 18.30 uur
  Entree: gratis
  In geval van slecht weer, wordt deze voorstelling verplaatst naar 'Buurthuis De Overzet' en duurt dan van 20.00 tot 21.30 uur.

 • woensdag 20 juni: Besloten voorstelling (optie)
 • zondag 24 juni: 'Het Zigeunermeisje' - Het Kleine theater
  Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo'n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog één, en nog één... tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen...
  Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen van 2 tot 100 jaar.
  Doelgroep: 2 tot 100 jaar
  Aanvang: 13.00 (einde: 13.35 uur)
  Entree: gratis

 • zondag 15 juli: 'WC Monster' - Lefkop
  Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit met behulp van de kinderen. Zal ze het mysterie ontrafelen?
  Doelgroep: 5+
  Aanvang: 13.00 uur (einde: 14.00 uur)
  Entree: gratis


Muziekkoepel Timorpark:

 • zondag 3 juni: Dick Raat
  Een mooie droom… dat had zanger/gitarist Dick Raat. Naast zijn optredens tijdens feestelijke gelegenheden wilde Dick ook heel graag mooie luisterliedjes laten horen en met anderen delen. Het liefst in een intieme setting van kleine theatertjes. Liedjes die hem raken en die bij elkaar een mooi en boeiend verhaal vertellen. Hij trok de stoute schoenen aan en verwezenlijkte deze droom met een concert in de kleinkunst-sfeer. Zijn eerste concerttour (“Alles Puur”) werd met supermooie recensies en reacties beloond. Dat smaakte naar meer. Na een flinke voorbereiding was het dan zover... het tweede theaterconcert van Dick Raat: “Flink Zijn”. Dick zal op zondag 3 juni een aangepaste versie vertolken van dit theaterconcert, waarbij hij met zijn mooie stem prachtige Nederlandstalige liedjes zingt van onder andere Boudewijn de Groot, Robert Long, Claudia de Breij en Guus Meeuwis. U zult er vast en zeker een aantal herkennen, maar Dick hoopt u toch ook nog een beetje te verrassen.
  Doelgroep: iedereen
  Aanvang: 14.30 uur
  Entree: gratis

 • zondag 1 juli: The Journeymen
  The Journeymen: oude muziek door jonge muzikanten, van lekker funky tot intense slow blues. Een mix van stijlen waarin improvisatie en variatie de rode draad zijn. Geïnspireerd door artiesten als Eric Clapton, The Grateful Dead, The Allman Brothers Band, Chuck Berry en Muddy Waters speelt The Journeymen voornamelijk covers, al wordt er ook eigen werk gepresenteerd. De band bestaat uit Huub Ramler (gitaar en leadzang), Laura Zellenrath (basgitaar), Mitchell van der Horst (drums) en Daan Zeegers (harmonica). The Journeymen behaalde de halve finale van West-Nederland in de grootse coverbandcompetitie van de Benelux en won als klap op de vuurpijl de publieksprijs in de regio Noord-Holland.
  Doelgroep: iedereen
  Aanvang: 14.30 uur (einde onbekend)
  Entree: gratis

 • zondag 5 augustus: 'Aadje Piraatje viert feest' - Ton Meijer
  Deze voorstelling is gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma over "Aadje Piraatje". Acteur Ton Meijer vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma in de voorstelling. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Ga mee op avontuur met Ton en Aadje!
  Doelgroep: vanaf 4 jaar
  Aanvang: 14.30 uur (einde: 14.45 uur)
  Entree: gratis

Alle voorstellingen in Openluchttheater De Helderse Vallei en Muziekkoepel Timorpark worden u gratis aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder en de Helderse Serviceclubs.

 • Optreden Hanneke Bergsma en muzikale vrienden in mei 2014
 • Eric Borrias in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Zeebeesten in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Hakim in openluchttheater De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.