(0223) 61 25 55 info@deheldersevallei.nl

< terug naar het overzicht

Week van ons Water op school 'Geheimen uit de sloot'

Week van ons Water op school 'Geheimen uit de sloot'

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van 1 t/m 15 mei 2022.

Ons water is overal. Nederland is het land van rivieren, polders, dijken en schoon drinkwater. Het leven in een delta en onder zeeniveau lijkt voor Nederlanders iets heel normaals. Maar wat weten kinderen en jongeren over water en klimaatverandering? Is het allemaal wel zo vanzelfsprekend als we allemaal denken?

In Nederland zijn er 21 waterschappen die ons land en de inwoners beschermen tegen overstromingen door dijken te versterken en ruimte te maken voor rivieren. Ook zorgen zij dat het rioolwater wordt gezuiverd en het als schoon water de sloten en rivieren in stroomt. In de sloot bij De Helderse Vallei leven een heleboel dieren en planten, mede dankzij het gezuiverde water door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Om de Week van ons Water feestelijk in te luiden geeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 6 veldwerklessen 'Geheimen uit de sloot' cadeau aan de basisscholen in gemeente Den Helder. Ontdek met de klas wat er allemaal in de sloot leeft! Lees hier meer over de veldwerkles. De les boeken kan via info@deheldersevallei.nl of 0223-612555.

Per school kan er maximaal 1 veldwerkles gratis geboekt worden, de les vindt plaats in de periode mei t/m september 2022 bij De Helderse Vallei en op=op.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.