< terug naar het overzicht

Paardrijden

Paardrijden

Ongeveer 6 keer per jaar is het mogelijk om tijdens een evenement of een activiteit een rondje te rijden op één van de paarden van De Helderse Vallei. Onze paarden worden dan vastgehouden door één van onze dierverzorgers, rijervaring is dus niet nodig. In de agenda is te vinden of deze activiteit georganiseerd wordt.

Bij De Helderse Vallei is op het terrein een Paarden-P aangelegd, waar een paard van particulieren tijdelijk vastgelegd kan worden, zodat u tijd heeft om bijvoorbeeld het de stadsboerderij of het duurzaamheidscentrum te bezoeken.

Paardrijden in de omgeving
Op het strand van Den Helder zijn paarden in de periode van 1 mei tot en met 1 oktober niet toegestaan tussen 09.00 en 19.00 uur.

In Den Helder zijn officiële ruiterpaden, deze lopen om de Grafelijkheidsduinen heen en van strandslag 1 bij Huisduinen tot strandslag 3 bij Duinoord. Daarnaast loopt er een ruiterpad langs de kanoroute en wordt er veel in Mariëndal gereden. Klik hier voor een plattegrond met de ruiterpaden.

Voor verdere informatie over ruiterpaden en buitenritten kun je terecht bij lokale maneges: er zijn drie maneges waar buiten- of binnenritten geboekt kunnen worden, dit zijn Manege Bruin, Stal Van Haaster en De Jong en Manege Noot. Voor de mogelijkheden en voorwaarden kun je zelf contact opnemen met de maneges.


< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.