Turn on Javascript!
Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Openluchttheater

Het openluchttheater De Helderse Vallei is een geschenk van de Helderse serviceclubs (Inner Wheel, JCI 't Nieuwe Diep, Lions, Ronde Tafel, Rotary Den Helder, Rotary Julianadorp en de Soroptimisten) aan de bevolking van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling is beschermheer van het theater. Het theater is in eigendom van gemeente Den Helder.

De Helderse Vallei coördineert de voorstellingen in het theater. Scholen, toneel- of muziekverenigingen en bands zijn vrij om het theater in overleg te gebruiken onder de volgende voorwaarden:

 • U dient ruim voor uw voorstelling contact op te nemen met De Helderse Vallei om te informeren of het theater beschikbaar is en om de datum en het tijdstip vast te leggen. Bel met (0223) 61 25 55 of stuur een e-mail naar Turn on Javascript!.

 • Bij uw reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van voorzieningen van De Helderse Vallei, zoals elektriciteit. De gebruikte stroom wordt achteraf aan u doorberekend en dient u te betalen aan De Helderse Vallei.

 • Bij gebruik van het openluchttheater bent u zelf verantwoordelijk voor het melden van uw activiteiten bij gemeente Den Helder. Voor elk optreden of opvoering dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan gemeente Den Helder. De gemeente toetst of voor het evenement/de activiteit een evenementenvergunning nodig is. Nadere informatie kan opgevraagd worden bij gemeente Den Helder: mw. S. Falkena, telefoonnummer 0223 67 86 29 (di t/m vr) of mw. H. Veenstra, telefoonnummer 0223 67 86 31 (di, do, vr).

Alle benodigde informatie over het gebruik van het openluchttheater vindt u hier en klik hier voor de plattegrond van het openluchttheater.


Programmering 2017

Openluchttheater De Helderse Vallei

 • zondag 20 augustus: Theatergroep Hilaria - 'Vliegende honden bijten niet'
  aanvang: 13.00 uur
  Hilaria presenteert een mix van frisse nonsens en knotsgekke kolder. Hoe bereid je een voorstelling ’Vliegende honden bijten niet’? Men neme een roedel van zelf gefokte honden van schuimrubber, voeg daarbij een aantal circus- en goochelattributen zoals hoepels, rood velours en franje. Klop dit op tot een luchtige mousse van korte komische acts en kruid ze met frisse nonsens en knotsgekke kolder. Roer er vervolgens live muziek doorheen en laat er dan twee variétéartiesten op los, zo nodig bijgestaan door een aantal vrijwilligers (laat die wel even wellen!). Het resultaat is een verwarrende chaos van honden en toeschouwers, opgediend als een groot feest met veel humor!
  Doelgroep: 6+ familievoorstelling, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei
 • zondag 17 september: Kim de Boer - Haar verhaal en liedjes
  aanvang: 13.00 uur
  Het grote publiek kent Kim de Boer als finale kandidaat van The Voice Of Holland. Maar de muzikante heeft nog veel meer kanten, die ze graag een breed publiek wil laten zien. Al van kinds af aan schreef ze eigen liedjes. Dit doet ze nog steeds en met veel succes. In het openluchttheater brengt ze prachtige covers en eigen nummers. Een heerlijk concert voor de hele familie!
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Openluchttheater De Helderse Vallei

Muziekkoepel Timorpark

 • maandag 5 juni (2e Pinksterdag): Marjolein Meijers - MUZIEK!
  aanvang: 14.30 uur
  Als je als muzikant al 40 jaar op de planken staat en van die 40 jaar al 30 jaar theatervoorstellingen met muziek maakt, moge duidelijk zijn dat MUZIEK! niet zomaar eigen liedjes zijn, maar ook een persoonlijk en muzikaal verhaal. Van Rotterdam naar Ierland, langs koppige cajuns en Amerikaanse old time naar Oost Europees.
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark
 • zondag 2 juli: Rik's Bodylanguage - Workshops en demonstratie
  aanvang: 14.30 uur
  Rik Niks verzorgt samen met diverse instructeurs workshops en demonstraties hiphop, streetdance, breakdance en freerunning. Kom en doe mee of kijk en geniet!
  Doelgroep: iedereen, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark

 • zondag 6 augustus: Onder het Buro en Lotte Middendorp - Bere Boos!
  aanvang: 14.30 uur
  Evy is boos. Heel erg boos. Ze is reuze giga mega bere boos! Zo boos dat ze straks misschien wel gaat ontploffen. Haar hoofd is rood. Haar oren gloeien en haar voeten stampen. Ze staat ook een beetje te grommen. Waarom Evy zo boos is, dat weet ze niet. Ze kan het zich niet meer herinneren. Maar ze is het wel. Dat weet ze zeker! Dus gaat ze weg. Weg van huis en weg van papa en mama. Heel ver weg van alles en iedereen waar ze boos op is. Ze heeft haar koffer al ingepakt. Alle spullen moeten mee! Alles in het kleine koffertje. Maar waar gaat ze heen? Zal ze dan nog steeds boos zijn? Wat moet je doen als je niet meer boos wilt zijn? ‘Bere Boos!’ is een grappige, interactieve voorstelling over boos zijn, over weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken.
  Doelgroep: 2+ familievoorstelling, gratis toegang, vooraf opgeven is niet nodig
  Locatie: Muziekkoepel Timorpark


Alle voorstellingen in Openluchttheater De Helderse Vallei en Muziekkoepel Timorpark worden u gratis aangeboden
door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder en de Helderse Serviceclubs.

 • Optreden Hanneke Bergsma en muzikale vrienden in mei 2014
 • Eric Borrias in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Zeebeesten in openluchttheater De Helderse Vallei
 • Hakim in openluchttheater De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.