Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Terrein

Op het terrein van De Helderse Vallei is van alles te doen en te ontdekken!

Zo zijn er diverse natuurlijke speel- en ontdekplekken aangelegd, zoals een doolhof van wilgentenen, een stammentraject, een snoepdoolhof, een peuterplek met zandbak, een glijbaan en een vogelnestschommel. Ook een waterpomp en hooiberg zijn aanwezig om uitgebreid met natuurlijke materialen zoals zand, water en stro te kunnen spelen. Voor kinderen zijn er diverse speurtochten in het bezoekerscentrum te verkrijgen en over het terrein kunnen gezinnen de speurtocht het 'Vossenspoor' doen.

Achter het bezoekerscentrum is een wilgenprieel te vinden. Ook is daar het Blote Voetenpad gelegen waar de natuur in Den Helder in het miniatuur beleeft kan worden! Er is een wilde bloementuin en een vogeltuin met een bijenboom, egelhoop, insectenhotel en diverse nestkasten. Op het terras bij het bezoekerscentrum vindt u inspiratie voor een kruidentuin en moestuinieren. Windmolenvereniging de Eendragt heeft een kleine windmolen geplaatst bij de dierenweide die schone windenergie levert. Ook een weerstation, waterpeilbuis en zonnewijzer zijn op het terrein aanwezig.

Er zijn 3 dierenweides, een schapenweide, een geitenplein en een hertenweide, waar diverse dieren te zien zijn. Het geitenplein is toegankelijk voor bezoekers. Vanaf De Helderse Vallei kan via een brug de oversteek gemaakt worden naar Mariëndal, waar een speelbos aanwezig is, waar kinderen met natuurlijke materialen heerlijk kunnen spelen.

Als u te paard komt, kunt u uw paard vastmaken aan de Paarden-P voor het bezoekerscentrum.
Net buiten het terrein van De Helderse Vallei is een uitkijktoren te vinden, waar vanaf een prachtig uitzicht over de stad te krijgen is!

Naastgelegen natuurgebied Mariëndal was altijd al een prachtig recreatiegebied, waar honden los mogen lopen, sporters kunnen hardlopen of fietsen en kinderen lekker kunnen spelen. In 2016 zijn er meer voorzieningen bijgekomen, zoals een spannend onderdeel op het ATB pad, meer bankjes, een speelstrandje en een plek waar je lekker hutten kunt bouwen tussen de bomen in de natuur! Voor meer informatie over de Natuur & Omgeving van De Helderse Vallei, zoals fiets- en wandelroutes, klik hier!

Voor meer informatie over Dagjes uit bij en om De Helderse Vallei, klik hier.

  • Vogeltuin bij De Helderse Vallei
  • Natuurlijk spelen bij De Helderse Vallei
  • Blote Voetenpad

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.