Direct naar: Agenda

Veel gestelde vragen

 • Zijn honden welkom?
  Honden zijn welkom bij De Helderse Vallei, maar dienen te allen tijde aangelijnd te zijn en buiten het dierenplein en de dierenweides te blijven.
 • Dieren aannemen
  Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn, cavia, kippen/hanen, vogels of geitjes zelf niet meer willen of kunnen houden. Wij nemen echter geen dieren aan. Onze dieren leven in bestaande groepen en daar kunnen niet zomaar andere dieren bij geplaatst worden. Indien u een dier heeft die u niet meer zelf kunt houden, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een dierenasiel.
 • Dieren verkopen
  Wij verkopen geen van onze dieren aan particulieren.
 • De Helderse Vallei alcohol- en rookvrij
  Wij stellen het erg op prijs als u op het terrein van De Helderse Vallei niet rookt en geen alcohol drinkt. Dit met het oog op het goede voorbeeld voor kinderen geven, en het welzijn van onze dieren, medewerkers en andere bezoekers.
  Mocht u ondanks alles toch willen roken: o
  p het terrein is roken op 3 locaties toegestaan: bij de rookpaal rechts voor het bezoekerscentrum, bij de rookpaal rechts achter het bezoekerscentrum en bij de rookpaal op de kinderboerderij achter de volière. In navolging van de Tabakswet is roken niet toegestaan in publieke ruimtes: in onze gebouwen en stallen is roken dan ook verboden. Wij verzoeken deelnemers dringend om tijdens alle activiteiten die georganiseerd worden door of namens De Helderse Vallei niet te roken, ook als die activiteiten op een andere locatie plaatsvinden.
 • Gevonden voorwerpen
  Regelmatig vinden wij verloren spullen, zoals jassen, zonnebrillen en speelgoed. Wij bewaren deze goederen 2 weken en daarna brengen we ze naar de kringloop- of de weggeefwinkel.
 • Aanmelden voor activiteiten
  Als u zich wilt aanmelden voor een activiteit, klikt u op de desbetreffende activiteit in onze agenda.
 • Klimpark De KlimVallei
  Als u meer wilt weten over of wilt boeken bij De KlimVallei kunt u hier klikken voor meer informatie of bel met 06 19 60 15 00.
 • Kano's huren
  Als u meer wilt weten over het huren van kano's, bel dan Kanoverhuur Den Helder (06) 10 86 23 38 of klik hier voor meer informatie en de beschikbare kanoroutes.
 • Blote Voetenpad
  Het Blote Voetenpad is te vinden op het terrein van De Helderse Vallei, achter het bezoekerscentrum. Het pad loopt om de dierenweide heen en is ongeveer 250 meter lang. Klik hier voor meer informatie.
 • Wandelen
  Als u meer informatie wilt over de wandelmogelijkheden en de beschikbare routes rondom De Helderse Vallei, klik dan hier.

 • Consumpties
  In het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei is een koffiecorner aanwezig, waar u terecht kunt voor diverse warme en koude dranken (ook om mee te nemen). Naast de dranken verkopen we ook ijs en diverse hartige en zoete snacks, zoals koeken, appels, lolly's, rozijntjes en chocolade. Alle producten zijn biologisch. We hebben een soja ijsje in het assortiment en diverse producten zijn glutenvrij.

 • Mountainbiken
  Door natuurgebied Mariëndal loopt een ATB/mountainbike route. Voor meer informatie, klik hier.

 • Pinnen
  In het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei is een pinautomaat aanwezig.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.