Direct naar: Agenda

Veel gestelde vragen

 • Zijn honden welkom?
  Ja, honden zijn welkom bij De Helderse Vallei, maar dienen te allen tijde aangelijnd te zijn en buiten het dierenplein en de dierenweides te blijven.
 • Mag je de boerderijdieren voeren?

  Nee, bepaalde voedingsmiddelen (zoals brood en bepaalde groenten) zijn schadelijk voor de gezondheid van onze dieren. Wij geven al onze dieren een afgepast menu van biologisch voer, aangevuld met groenten uit de regio. Het is voor het welzijn van onze dieren daarom niet toegestaan om zelf meegebracht eten te voeren. Bedankt voor uw medewerking!

 • Nemen jullie dieren aan? 
  Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn, cavia, kippen/hanen, vogels of geitjes zelf niet meer willen of kunnen houden. Wij nemen echter geen dieren aan. Onze dieren leven in bestaande groepen en daar kunnen niet zomaar andere dieren bij geplaatst worden. Indien u een dier heeft die u niet meer zelf kunt houden, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een dierenasiel.
 • Verkopen jullie ook dieren?
  Wij verkopen geen van onze dieren aan particulieren.
 • Is De Helderse Vallei alcohol- en rookvrij?
  De Helderse Vallei is sinds 19 april 2019 geheel rookvrij. In onze gebouwen, stallen, op het terrein en tijdens onze activiteiten (ook als die plaatsvinden buiten ons terrein) is roken niet toegestaan (ook geen gebruik van e-sigaretten). Wij geven daarmee het goede voorbeeld voor onze jonge bezoekers en zijn op weg naar een rookvrije generatie. Meer informatie op https://rookvrijegeneratie.nl/
  Het is ook niet toegestaan om op het terrein of in de gebouwen van De Helderse Vallei alcohol te nuttigen.
 • Ik ben iets verloren, hebben jullie het gevonden? 
  Regelmatig vinden wij verloren spullen, zoals jassen, zonnebrillen en speelgoed. Wij bewaren deze goederen 2 weken en daarna brengen we ze naar de kringloop- of de weggeefwinkel. Meer informatie is te krijgen bij de balie in het duurzaamheidscentrum.
 • Hoe meld ik mij aan voor activiteiten?
  Als u zich wilt aanmelden voor een activiteit, klikt u op de desbetreffende activiteit in onze agenda.
 • Hoe bereik ik Klimpark De KlimVallei?
  Als u meer wilt weten over of wilt boeken bij De KlimVallei kunt u hier klikken voor meer informatie of bel met 06 19 60 15 00.
 • Waar kan ik kano's huren?
  Als u meer wilt weten over het huren van kano's, bel dan Kanoverhuur Den Helder (06) 10 86 23 38 of klik hier voor meer informatie en de beschikbare kanoroutes.
 • Waar is het Blote Voetenpad?
  Het Blote Voetenpad is te vinden op het terrein van De Helderse Vallei, achter het duurzaamheidscentrum. Het pad loopt om de dierenweide heen en is ongeveer 250 meter lang. Klik hier voor meer informatie.
 • Waar kan ik wandelen?
  Als u meer informatie wilt over de wandelmogelijkheden en de beschikbare routes rondom De Helderse Vallei, klik dan hier.

 • Zijn er consumpties te koop?
  In het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei is een koffiecorner aanwezig, waar u terecht kunt voor diverse warme en koude dranken (ook om mee te nemen). Naast de dranken verkopen we ook ijs en diverse hartige en zoete snacks, zoals koeken, appels, rozijntjes en chocolade. Alle producten zijn biologisch. We hebben een soja ijsje in het assortiment en diverse producten zijn glutenvrij.

 • Kan ik ook mountainbiken?
  Door natuurgebied Mariëndal loopt een ATB/mountainbike route. Voor meer informatie, klik hier.

 • Kan ik pinnen?
  In het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei is een pinautomaat aanwezig.
 • Hebben jullie die opgezette dieren dood gemaakt?
  Alle opgezette dieren in de expositie(s) in het centrum en in onze natuurhistorische collectie zijn een natuurlijke dood gestorven. Een preparateur maakt de overleden dieren schoon en zet deze op. De huid met veren of haren is echt, de ogen en de opvulling zijn nep. In ons centrum kun je een voorbeeld zien van hoe een preparateur werkt.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.