< terug naar het overzicht

Blote Voetenpad

Blote Voetenpad

Blote Voetenpad
Je omgeving verkennen op blote voeten? Dat kan bij De Helderse Vallei! Op het Blote Voetenpad ontdek je Den Helder, maar dan in het ‘klein’. Jong en oud ontdekken op blote voeten het bos Donkere Duinen, de Grijze Duinen, de Waddenzee, het boerenland, de Stelling van Den Helder en het moerassige Mariëndal.

Het Blote Voetenpad bestaat uit een rondwandeling van ongeveer 250 meter rondom onze schapenweide. Er is een boomstammenpad, speelduin, strekdam en een stukje wad. Ook is er een bungelbank in het bollenland, een trekvlot, een loopgraaf en een wiebelbrug met grote stapstenen.

Het Blote Voetenpad is tijdens openingstijden gratis toegankelijk voor bezoekers.

Op het Blote Voetenpad zijn 8 ontdekkisten te vinden waarin leuke opdrachten en materiaal zit om spelenderwijs de verschillende natuurtypen van Den Helder te ontdekken. Bij de balie in het duurzaamheidscentrum is een sleutel te huur (€ 5 borg) om de ontdekkisten te kunnen openen. Het uitvoeren van de opdrachten duurt circa 1 uur en de kosten zijn € 1 per persoon (per sleutel kan met 5 personen deelgenomen worden).

Let op: in het winterseizoen (1 november-31 maart) vindt er geen onderhoud plaats aan het Blote Voetenpad; het trekvlot en de ontdekkisten zijn in die periode buiten gebruik.

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.