Beroepsonderwijs

Maatwerk voor studenten

Een duurzame toekomst vraagt duurzame opgeleide mensen. De Helderse Vallei informeert, inspireert en ondersteunt bij het organiseren en uitvoeren van duurzame thema’s binnen het beroepsonderwijs. De Helderse Vallei ondersteunt docenten op locatie met praktijkopdrachten, werkstages en projecten.

Enkele voorbeelden van samenwerking met het beroepsonderwijs:

Gastlessen voor VMBO
Bij een duurzame samenleving hoort een gezonde lifestyle. De Helderse Vallei verzorgde in samenwerking met studenten van het Clusius College Hoorn van de opleiding ‘Voeding en Voorlichting’ een serie gastlessen over dit thema. In theorie en praktijk ontdekten de leerlingen welke basisregels je kunt volgen voor een gezond voedingspatroon.

Leren in de praktijk: dierverzorging
De Helderse Vallei verzorgde in samenwerking met studenten van het Clusius College Alkmaar van de opleiding ‘Dierverzorging en diermanagement’ een werkplek naast de dierverzorgers op de stadsboerderij. Leerlingen kunnen zo hun theorielessen op locatie combineren met praktijkervaring, onder begeleiding van een docent.

Leren in de praktijk: groenvoorziening
De Helderse Vallei faciliteerde in samenwerking met docenten van het Clusius College Hoorn van de opleiding ‘Groen Start’ praktijkonderwijs op het terrein van De Helderse Vallei.

Stage
Gedurende het gehele schooljaar zijn er stageplaatsen bij De Helderse Vallei. Meer informatie over stages vind je hier.

Contact
De Helderse Vallei luistert graag mee, adviseert en ondersteund in de uitvoer. Zowel op school als op een veldwerklocatie. Wilt u de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact met ons op via info@deheldersevallei.nl of 0223 612 555 of gebruik onderstaand contactformulier. Uw contactpersoon is Marieke van Duin. Na het verzenden van het formulier nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Mocht u binnen deze periode geen reactie van ons hebben ontvangen, neem dan alstublieft telefonisch contact met ons op via 0223 612 555.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei bewaart uw persoonsgegevens op een beschermde interne omgeving om in contact met u te kunnen blijven per e-mail of post.

 
 

 
* is een verplicht veld

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.