Veel gestelde vragen

 • Zijn honden welkom?
  Ja, honden zijn welkom bij De Helderse Vallei, maar dienen te allen tijde aangelijnd te zijn en buiten het dierenplein en de dierenweides te blijven.
 • Wat eten de dieren?
  Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.
 • Mag je de boerderijdieren voeren?

  Nee, bepaalde voedingsmiddelen (zoals brood en bepaalde groenten) zijn schadelijk voor de gezondheid van onze dieren. Wij geven al onze dieren een afgepast menu van biologisch voer, aangevuld met groenten uit de regio. Het is voor het welzijn van onze dieren daarom niet toegestaan om zelf meegebracht eten te voeren. Bedankt voor je medewerking!

 • Nemen jullie dieren aan? 
  Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn, cavia, kippen/hanen, vogels of geitjes zelf niet meer willen of kunnen houden. Wij nemen echter geen dieren aan. Onze dieren leven in bestaande groepen en daar kunnen niet zomaar andere dieren bij geplaatst worden. Indien je een dier hebt die je niet meer zelf kunt houden, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een dierenasiel.
 • Verkopen jullie ook dieren?
  Nee, wij verkopen geen van onze dieren aan particulieren.
 • Is de stadsboerderij alcohol- en rookvrij?
  Ja, De Helderse Vallei is sinds 19 april 2019 geheel rookvrij. In onze gebouwen, stallen, op het terrein en tijdens onze activiteiten (ook als die plaatsvinden buiten ons terrein) is roken niet toegestaan (ook geen gebruik van e-sigaretten). Wij geven daarmee het goede voorbeeld voor onze jonge bezoekers en zijn op weg naar een rookvrije generatie. Meer informatie op https://rookvrijegeneratie.nl/
  Het is ook niet toegestaan om op het terrein of in de gebouwen van De Helderse Vallei alcohol te nuttigen.
 • Ik ben iets verloren, hebben jullie het gevonden? 
  Regelmatig vinden wij verloren spullen, zoals jassen, zonnebrillen en speelgoed. Wij bewaren deze goederen 2 weken en daarna brengen we ze naar de kringloop- of de weggeefwinkel. Meer informatie is te krijgen bij de balie in het duurzaamheidscentrum.
 • Zijn er consumpties te koop?
  Ja, in het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei is een koffiecorner aanwezig, waar je terecht kunt voor diverse warme en koude dranken (ook om mee te nemen). Naast de dranken verkopen we ook ijs en diverse hartige en zoete snacks, zoals koeken, appels, rozijntjes en chocolade. Alle producten zijn biologisch. We hebben een soja ijsje in het assortiment en diverse producten zijn glutenvrij.
 • Kan ik pinnen?
  Ja, in het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei is het mogelijk om te pinnen om aankopen af te rekenen.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.