Stadsboerderij

Op onze stadsboerderij kun je kennismaken met allerlei dieren. Met een team van toegewijde medewerkers en enthousiaste vrijwilligers zetten we ons in voor het welzijn van al onze dieren. Tijdens activiteiten kunnen bezoekers nog meer in contact komen met onze dieren. We vragen bezoekers verder om de dieren de ruimte te geven en te respecteren wanneer ze liever met rust gelaten willen worden.

Activiteiten

Op onze boerderij organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor jong en oud! Hieronder vind je een greep uit onze boerderijactiviteiten:

  • Beesten naar bed: Kom kijken hoe onze dieren aan het einde van de dag hun nachtverblijf opzoeken en gevoerd worden.
  • Taartjes voor de dieren maken: Maak heerlijke taartjes van groenten en fruit en voer ze aan de dieren.
  • Vroeg uit de veren: Sta vroeg op tijdens de vakantie en help onze dierverzorgers bij hun werkzaamheden.
  • Peutermoment: Peuters zijn welkom om de dieren te voeren en te helpen bij het verzorgen van hun stallen.
  • Kinderfeestjes & schoolreisjes: Op onze stadsboerderij kun je ook terecht voor leuke kinderfeestjes of schoolreisjes.

Een overzicht van onze geplande activiteiten vind je in onze agenda.

Activiteiten agenda
“Onraad buiten openingstijd? Bel DEKO Beveiliging: 06 53 19 14 89 (24 uur per dag bereikbaar)”

Kwaliteit

De Helderse Vallei volgt het kwaliteitskenmerk van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. Onze kinderboerderij voldoet aan alle wet- en regelgeving voor een kinderboerderij, inclusief de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren en de Arbowet voor personeel. We streven naar een veilige en verantwoorde plek voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren!

Veelgestelde vragen

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 10.00 – 16.30 uur
woensdag: 10.00 – 16.30 uur
donderdag: 10.00 – 16.30 uur
vrijdag: 10.00 – 16.30 uur
zaterdag: 10.00 – 16.30 uur
zondag: 10.00 – 16.30 uur

Van 1 mei tot en met 30 september zijn het terrein en de stadsboerderij geopend tot 17.00 uur.

Op 5 december sluit De Helderse Vallei om 16.00 uur.

Nee, op maandag zijn we gesloten

Ja, we zijn paas zondag en paas maandag geopend

De Helderse Vallei is gesloten op Koningsdag, 1e Kerstdag, 2e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Stadsboerderij

Ja, honden zijn welkom bij De Helderse Vallei, maar dienen te allen tijde aangelijnd te zijn en buiten het dierenplein en de dierenweides te blijven.

Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.

Nee, bepaalde voedingsmiddelen (zoals brood en bepaalde groenten) zijn schadelijk voor de gezondheid van onze dieren. Wij geven al onze dieren een afgepast menu van biologisch voer, aangevuld met groenten uit de regio. Het is voor het welzijn van onze dieren daarom niet toegestaan om zelf meegebracht eten te voeren. Bedankt voor je medewerking.

Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn, cavia, kippen/hanen, vogels of geitjes zelf niet meer willen of kunnen houden. Wij nemen echter geen dieren aan. Onze dieren leven in bestaande groepen en daar kunnen niet zomaar andere dieren bij geplaatst worden. Indien je een dier hebt die je niet meer zelf kunt houden, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een dierenasiel.

Nee, wij verkopen geen van onze dieren aan particulieren.

Ja, De Helderse Vallei is sinds 19 april 2019 geheel rookvrij. In onze gebouwen, stallen, op het terrein en tijdens onze activiteiten (ook als die plaatsvinden buiten ons terrein) is roken niet toegestaan (ook geen gebruik van e-sigaretten). Wij geven daarmee het goede voorbeeld voor onze jonge bezoekers en zijn op weg naar een rookvrije generatie. Meer informatie op https://rookvrijegeneratie.nl/

Het is ook niet toegestaan om op het terrein of in de gebouwen van De Helderse Vallei alcohol te nuttigen.

Regelmatig vinden wij verloren spullen, zoals jassen, zonnebrillen en speelgoed. Wij bewaren deze goederen 2 weken en daarna brengen we ze naar de kringloop- of de weggeefwinkel. Meer informatie is te krijgen bij de balie in het bezoekerscentrum.

Ja, in het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei is een koffiecorner aanwezig, waar je terecht kunt voor diverse warme en koude dranken (ook om mee te nemen). Naast de dranken verkopen we ook ijs en diverse hartige en zoete snacks, zoals koeken, appels, rozijntjes en chocolade. Alle producten zijn biologisch. We hebben een soja ijsje in het assortiment en diverse producten zijn glutenvrij.

Ja, in het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei is het mogelijk om te pinnen om aankopen af te rekenen.