Direct naar: Agenda Foto's Nieuws Twitter

Voortgezet onderwijs

Kant-en-klaar én Maatwerk

Het voortgezet onderwijs kan gebruik maken van het aanbod van De Helderse Vallei. In de afgelopen jaren zijn diverse programma’s ontwikkeld ter ondersteuning van de vakken biologie, natuur en techniek, aardrijkskunde en maatschappijleer.

Deze kant-en-klare programma’s kunnen met ondersteuning van onze educatief medewerkers ingezet worden. Nieuwsgierig? Zoek in onze database op basis van trefwoord, niveau of type aanbod of klik hier om de flyer met ons aanbod te downloaden.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Vraag gerust naar onze mogelijkheden via educatie@deheldersevallei.nl.
Wij werken namelijk ook graag op basis van uw vraag.

Enkele voorbeelden van eerder gerealiseerde projecten:

 • (nieuwe) VMBO - Trash/Ure
  In het nieuwe VMBO is het onderwijs op zoek naar partners buiten de schoolmuren die als opdrachtgever kunnen optreden. Zo gaf De Helderse Vallei alle eerste jaars leerlingen van het VMBO in Den Helder de opdracht een tentoonstelling te ontwerpen, bestaande uit kunstwerken van afval. Elk kunstwerk bevat een (verborgen) boodschap voor de beschouwer. De tentoonstelling Trash/Ure is daarmee onderdeel van een groter educatieve taak om onze bezoekers bewust te maken van de hoeveelheden afval en gevaren van afval in ons ecosysteem.

 • Mavo - Practicum uilenballen pluizen
  Zorgvuldig werken, leren determineren aan de hand van tabellen en bijdragen aan werkelijk wetenschappelijk onderzoek. Door kleine zoogdieren uit braakballen te determineren werden 2e jaars mavoleerlingen actief betrokken bij de soorteninventarisatie van kleine zoogdieren in de Kop van Noord-Holland. Het practicum werd ingeleid met een korte presentatie en begeleid door een deskundige onderzoeker.

 • Havo/VWO - Biotopenproject
  Zes weken lang voeren leerlingen uit de 1e klas een zelf ontworpen onderzoek uit in één van de vier aangewezen biotopen die in de directe omgeving van De Helderse Vallei te vinden zijn. De onderzoeksvraag vormt het startpunt voor het vormen van een hypothese, het schrijven van een theoretisch kader en het ontwerpen van een aantal veldwerkonderzoeken. Het eindresultaat van de veldwerkdagen wordt samengevat in een conclusie en gepresenteerd. Binnen dit project wordt nauw samengewerkt met vrijwilligers van Landschap Noord-Holland, de gastheer en -vrouwen van onze natuur.

Stage
Gedurende het gehele schooljaar zijn er stageplaatsen bij De Helderse Vallei. Meer informatie over stages vind je hier.

Contact
De Helderse Vallei luistert graag mee, adviseert en ondersteund in de uitvoer. Zowel op school als op een veldwerklocatie. Wilt u de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact met ons op via educatie@deheldersevallei.nl of 0223 612 555 of gebruik onderstaand contactformulier. Uw contactpersoon is Madelon van Schoonhoven.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei bewaart uw persoonsgegevens op een beschermde interne omgeving om in contact met u te kunnen blijven per e-mail of post.

 
 

 
* is een verplicht veld
 • Veldwerkles bij De Helderse Vallei
 • Biotopenproject voortgezet onderwijs
 • Mavo aan zee werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek naar kleine zoogdieren uit braakballen.
 • Programma Coastwatch voor het voortgezet onderwijs

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.