Voortgezet onderwijs

Kant-en-klaar of Maatwerk

Een duurzame toekomst vraagt duurzame opgeleide mensen. De Helderse Vallei informeert, inspireert en ondersteunt bij het organiseren en uitvoeren van duurzame thema’s binnen het onderwijs. Er zijn kant-en-klare programma’s die met ondersteuning van onze educatief medewerkers ingezet kunnen worden op school of op locatie. Daarnaast is De Helderse Vallei gesprekspartner bij het verduurzamen van uw schoolgebouw, inkoopbeleid en het curriculum.

Nieuwsgierig? Zoek in onze database op basis van trefwoord, niveau of type aanbod of klik hier om de flyer met ons aanbod te downloaden.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Vraag gerust naar onze mogelijkheden via info@deheldersevallei.nl. Wij werken namelijk ook graag op basis van jouw vraag.

Enkele voorbeelden van eerder gerealiseerde educatieve programma’s:

VMBO
Bij een duurzame samenleving hoort een gezonde lifestyle. De Helderse Vallei verzorgde in samenwerking met studenten van het Clusius College opleiding ‘Voeding en Voorlichting’ een serie gastlessen over dit thema. In theorie en praktijk ontdekten de leerlingen welke basisregels je kunt volgen voor een gezond voedingspatroon.

Mavo
Theorie aanschouwelijk maken ter voorbereiding op de toets. Aan het eind van het thema ‘gedrag’ volgen leerlingen van de mavo een practicum bij de dieren van de kinderboerderij. Alle onderdelen uit het boek komen hier nog eens aan bod. Leerlingen geven aan door de theorie toe te passen, makkelijker te kunnen onthouden.

Havo
Het biotopenproject: zelfstandig onderzoek doen met de natuur als onderwerp. In een periode van vier weken komen de leerlingen elke week naar De Helderse Vallei om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Zij werken het stappenplan zelfstandig uit en kiezen hiervoor een aangeleverde onderzoeksvraag in één van de biotopen rondom De Helderse Vallei. Deze activiteit kan ook goed tijdens een projectweek ingezet worden.

VWO
In samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezoeken leerlingen de rioolwaterzuivering van Den Helder. Hier zien de leerlingen wat er met het vuile water uit het riool gebeurt, voordat het weer geloosd kan worden in het oppervlaktewater van de natuur. In een tweede les bij De Helderse Vallei halen de leerlingen enkele watermonsters uit de natuur en testen ze deze monsters op sporen van vervuiling om daarmee een uitspraak over de waterkwaliteit te kunnen doen.

Stage
Gedurende het gehele schooljaar zijn er stageplaatsen bij De Helderse Vallei. Meer informatie over stages vind je hier.

Contact
De Helderse Vallei luistert graag mee, adviseert en ondersteund in de uitvoer. Zowel op school als op een veldwerklocatie. Wilt u de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact met ons op via info@deheldersevallei.nl of 0223 612 555 of gebruik onderstaand contactformulier. Uw contactpersoon is Marieke van Duin.
Na het verzenden van het formulier nemen wij binnen 48 uur contact op. Mocht je binnen deze periode geen reactie van ons hebben ontvangen, neem dan alsjeblieft telefonisch contact met ons op via 0223 612 555.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei bewaart uw persoonsgegevens op een beschermde interne omgeving om in contact met u te kunnen blijven per e-mail of post.

 
 

 
* is een verplicht veld
  • Veldwerkles bij De Helderse Vallei
  • Biotopenproject voortgezet onderwijs
  • Mavo aan zee werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek naar kleine zoogdieren uit braakballen.
  • Programma Coastwatch voor het voortgezet onderwijs

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.