Vrijwilligers

Wilt u ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin uw werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu? Bekijk dan de onderstaande vacatures:

Koffiehoek medewerker

De Koffiehoek medewerker verzorgt zelfstandig de verkoop van alle artikelen in de koffiehoek, zoals ijs, koek, appels, chocolade en dranken. Zij/hij werkt zelfstandig met de kassa, staat bezoekers te woord, zorgt voor het aanvullen van artikelen en houdt de koffiehoek gezellig en schoon. Daarnaast faciliteert hij/zij vergadergroepen door koffie en thee en lunch klaar te zetten en weer op te ruimen.

Begeleider programma's en activiteiten

Als Begeleider programma's en activiteiten help je bij de voorbereiding en uitvoering van onze activiteiten. Zo worden er voor kinderen bijvoorbeeld woensdagmiddagactiviteiten en kinderfeestjes aangeboden, voor scholen veldwerklessen en voor volwassenen excursies, evenementen of activiteiten rondom (landelijke) thema's. De meeste activiteiten starten bij het bezoekerscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het bezoekerscentrum en andere in de (natuur)gebieden er rondom heen. Als activiteiten begeleider ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers (meestal kinderen) ontvangt en uitlegt wat er gaat gebeuren. Jij helpt bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de opdrachten, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn het belangrijkst!

(Geluids)technicus of elektrotechnisch gekwalificeerd medewerker

Als technisch medewerker draagt u zorg voor het installeren en programmeren van apparatuur in onze exposities, zodat bezoekers geluiden kunnen horen en beelden kunnen zien in onze exposities. Soms zijn er (reparatie-)werkzaamheden aan bestaande exposities of displays op het terrein of in de expositie, soms is er een wens die te ontwikkelen. Bent u handig met elektriciteit en creatief en kunt u enige lichamelijke arbeid aan, informeer dan of deze functie geschikt voor u is!

Tuinman of tuinvrouw

Als Tuinman of tuinvrouw houdt u zich vooral bezig met onderhoudswerkzaamheden, zoals schoffelen, maaien, vegen, wieden en snoeien op het terrein van het bezoekerscentrum en de kinderboerderij. Heeft u minimaal enige kennis van en/of ervaring met tuinonderhoud, vindt u het leuk om in het groen te werken en gezellig om dat samen met anderen te doen? Dan is deze taak wellicht geschikt voor u! De tuinvrijwilligers werken in principe op maandag- en woensdagochtend.

Wij vragen:

  • Affiniteit met en interesse in natuur, milieu en omgeving;
  • Een enthousiasmerende en motiverende houding;
  • Goede sociale en organisatorische vaardigheden;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Enige lichamelijke arbeid aankunnen.

Voor alle functies geldt dat u aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren u per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden

Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving. Werktijden die in onderling overleg vastgesteld kunnen worden. Een kleine groep enthousiaste collega's en een dynamische, ‘groene' organisatie. Er is sprake van vrijwilligerswerk.

Bent u degene die wij zoeken? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Luitzen van Dijk, coördinator facilitair via (0223) 61 25 55 of l.van.dijk@deheldersevallei.nl.

U kunt hier het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk downloaden.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.