Vrijwilligers

Wil je ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin je werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu?
Wij hebben momenteel onderstaande vacatures voor vrijwilligers:

  • Balie medewerker
  • Koffiehoek medewerker
  • Gastheer / Gastvrouw
  • Begeleider programma's en activiteiten
  • Catering medewerker
  • (Geluids)technicus of elektrotechnisch gekwalificeerd medewerker

Meld je hier aan met het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk of kijk hieronder voor een beschrijving van de werkzaamheden per functie:

Balie medewerker
In deze vrijwillige functie ontvang je bezoekers in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je beantwoordt de telefoon, helpt bij de verkoop van artikelen en bedient de kassa, ontvangt vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat het centrum er verzorgd en netjes uitziet.

Koffiehoek medewerker
In deze vrijwillige functie verzorg je zelfstandig de verkoop van alle artikelen in de koffiehoek, zoals ijs, koek, appels, chocolade en dranken. Je werkt zelfstandig met de kassa, staat bezoekers te woord, zorgt voor het aanvullen van artikelen en houdt de koffiehoek gezellig en schoon. Daarnaast ondersteun je indien nodig bij vergadergroepen door koffie, thee en lunch klaar te zetten en weer op te ruimen.

Gastheer / Gastvrouw
Als gastvrouw of -heer ontvang je bezoekers in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je beantwoordt de telefoon, helpt bij de verkoop van artikelen en bedient de kassa, ontvangt vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat het centrum er verzorgd en netjes uitziet.

Begeleider programma's en activiteiten
Als Begeleider programma's en activiteiten help je bij de voorbereiding en uitvoering van onze activiteiten. Zo worden er voor kinderen bijvoorbeeld woensdagmiddagactiviteiten en kinderfeestjes aangeboden, voor scholen veldwerklessen en voor volwassenen excursies, evenementen of activiteiten rondom (landelijke) thema's. De meeste activiteiten starten bij het duurzaamheidscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het centrum en andere in de (natuur)gebieden er omheen. Als activiteiten begeleider ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers (meestal kinderen) ontvangt en uitlegt wat er gaat gebeuren. Jij helpt bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de opdrachten, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn bij deze functie het meest belangrijk!

Cateringmedewerker
Als catering vrijwilliger vorm je ons visitekaartje voor vergadergroepen. Je ontvangt hen in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je verzorgt de koffie en thee en houdt in de gaten of hier voldoende van aanwezig is. Daarnaast zet je de lunch klaar (die bezorgd wordt op onze locatie) en ruim je deze na afloop weer op. Je verzorgt op aanvraag ook taart, sapjes en koek/chocolade. Je houdt de keuken schoon en netjes en zorgt ervoor dat de vergaderzaal na afloop weer op orde is voor een volgende groep.

(Geluids)technicus of elektrotechnisch gekwalificeerd medewerker
Als technisch medewerker draag je zorg voor het installeren en programmeren van apparatuur in onze exposities, zodat bezoekers geluiden kunnen horen en beelden kunnen zien. Soms zijn er (reparatie-)werkzaamheden aan bestaande exposities of displays op het terrein of in de expositie, soms is er een wens die te ontwikkelen. Ben je handig met elektriciteit, creatief en kun je enige lichamelijke arbeid aan? Informeer dan zeker eens of deze functie geschikt voor je is!


Kom je ons team versterken?
Ben je enthousiast over één van deze functies, heb je goede sociale vaardigheden en trekt het je aan om zowel zelfstandig als in een team te werkzaam te zijn? Dan kijken we ernaar uit om kennis met je te maken!
Voor alle functies geldt dat je aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren je per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden
Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving. Werktijden die in onderling overleg vastgesteld kunnen worden. Een kleine groep enthousiaste collega's en een dynamische, ‘groene' organisatie. Er is sprake van vrijwilligerswerk.

Ben je degene die wij zoeken? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Luitzen van Dijk, coördinator facilitair via (0223) 61 25 55 of l.van.dijk@deheldersevallei.nl.

Je kunt hier het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk downloaden.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.