Vrijwilligers

Wil je ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin je werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu?
Wij hebben momenteel onderstaande vacatures voor vrijwilligers:

  • Gastheer / Gastvrouw (momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de zaterdag en zondag)
  • Koffiehoekvrijwilliger (momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de zaterdag en zondag)
  • Tuinman / tuinvrouw
  • Begeleider programma's en activiteiten
  • (Geluids)technicus of elektrotechnisch gekwalificeerd vrijwilliger

Meld je aan met het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk onder aan deze pagina of kijk hieronder voor een beschrijving van de werkzaamheden per functie:

Gastheer / Gastvrouw (momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de zaterdag en zondag)
Als gastvrouw of -heer ontvang je bezoekers in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je beantwoordt de telefoon, helpt bij de verkoop van artikelen en bedient de kassa, ontvangt vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat het centrum er verzorgd en netjes uitziet. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen!

Koffiehoekvrijwilliger
In deze vrijwillige functie verzorg je zelfstandig de verkoop van alle artikelen in de koffiehoek, zoals ijs, koek, appels, chocolade en dranken. Je werkt zelfstandig met de kassa, staat bezoekers te woord, zorgt voor het aanvullen van artikelen en houdt de koffiehoek gezellig en schoon. Daarnaast ondersteun je indien nodig bij vergadergroepen door koffie, thee en lunch klaar te zetten en weer op te ruimen.

Tuinman of tuinvrouw
Als tuinman of tuinvrouw hou je je vooral bezig met onderhoudswerkzaamheden, zoals schoffelen, maaien, vegen, wieden en snoeien op het terrein van het duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij. Heb je minimaal enige kennis van en/of ervaring met tuinonderhoud, vind je het leuk om in het groen te werken en gezellig om dat samen met anderen te doen? Dan is deze taak wellicht geschikt voor jou! De tuinvrijwilligers werken in principe op maandag- en woensdagochtend.

Vrijwillig begeleider programma's en activiteiten
Als vrijwillig begeleider programma's en activiteiten help je bij de voorbereiding en uitvoering van onze activiteiten. Zo worden er voor kinderen activiteiten en kinderfeestjes aangeboden, voor scholen veldwerklessen en voor volwassenen excursies, evenementen of activiteiten rondom (landelijke) thema's. De meeste activiteiten starten bij het duurzaamheidscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het centrum en andere in de (natuur)gebieden er omheen. Als activiteiten begeleider ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers (meestal kinderen) ontvangt en uitlegt wat er gaat gebeuren. Je helpt bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de opdrachten, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn bij deze functie het meest belangrijk!

(Geluids)technicus of elektrotechnisch gekwalificeerd vrijwilliger
Als technisch vrijwilliger draag je zorg voor het installeren en programmeren van apparatuur in onze exposities, zodat bezoekers geluiden kunnen horen en beelden kunnen zien. Soms zijn er (reparatie-)werkzaamheden aan bestaande exposities of displays op het terrein of in de expositie, soms is er een wens die te ontwikkelen. Ben je handig met elektriciteit, creatief en kun je enige lichamelijke arbeid aan? Informeer dan zeker eens of deze functie geschikt voor je is!


Kom je ons team versterken?
Ben je enthousiast over één van deze functies, heb je goede sociale vaardigheden en trekt het je aan om zowel zelfstandig als in een team werkzaam te zijn? Dan kijken we ernaar uit om kennis met je te maken! Voor alle functies geldt dat je aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren je per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden
Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving. Werktijden die in onderling overleg vastgesteld kunnen worden. Een kleine groep enthousiaste collega's en een dynamische, ‘groene' organisatie. Er is sprake van vrijwilligerswerk.

Ben je degene die wij zoeken? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via (0223) 61 25 55 of info@deheldersevallei.nl.

Je kunt hier het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk downloaden.

De Helderse Vallei verwerkt jouw persoonsgegevens om indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met je op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei verwijdert je persoonsgegevens na maximaal 2 weken na de activiteit of aanvraag.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.