Vrijwilliger worden?

Wil je ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin je werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu? Wij hebben momenteel onderstaande vacatures voor vrijwilligers:

  • Boerderijvrijwilliger
  • Gastheer / Gastvrouw (vooral zaterdag en zondag)
  • Koffiehoekvrijwilliger (vooral zaterdag en zondag)
  • Assistent bij programma’s en activiteiten (incidenteel)

Meld je aan met het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk onder aan deze pagina of kijk hieronder voor een beschrijving van de werkzaamheden per functie:

Boerderijvrijwilliger
Als vrijwilliger op de boerderij help je de dierverzorgers met het verzorgen van de dieren, zoals voeren en schoonmaken van de verblijven. Soms ondersteun je bij onderhoud en soms bij activiteiten. Hou je van dieren, ben je minimaal 16 jaar oud, vind je het leuk om buiten te werken en kun je enige lichamelijke arbeid aan? Dan is deze taak wellicht geschikt voor jou.

Gastheer / Gastvrouw 
Als gastvrouw of -heer ontvang je samen met onze coördinatoren de bezoekers in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je beantwoordt de telefoon, helpt bij de verkoop van artikelen en bedient de kassa, ontvangt vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat het centrum er verzorgd en netjes uitziet. Wij zijn vooral op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen.

Koffiehoekvrijwilliger
In deze vrijwillige functie verzorg je zelfstandig de verkoop van alle artikelen in de koffiehoek, zoals ijs, koek, appels, chocolade en dranken. Je werkt zelfstandig met de kassa, staat bezoekers te woord, zorgt voor het aanvullen van artikelen en houdt de koffiehoek gezellig en schoon. Daarnaast ondersteun je indien nodig, bij vergadergroepen door koffie, thee en lunch klaar te zetten en weer op te ruimen. Wij zijn vooral op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen.

Assistent bij programma’s en activiteiten
Als programma’s en activiteiten assistent help je als vrijwilliger bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van onze activiteiten. Bijvoorbeeld bij kinderfeestjes, bij lessen voor scholen en evenementen of activiteiten voor bezoekers. De meeste activiteiten starten bij het duurzaamheidscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het centrum en andere in de (natuur)gebieden er omheen of op het strand. Als assistent vrijwilliger ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers ontvangt en begeleid. Je helpt bijvoorbeeld met het klaarzetten van materialen, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn bij deze functie het meest belangrijk!

Kom je ons team versterken?
Ben je enthousiast over één van deze functies, heb je goede sociale vaardigheden en trekt het je aan om zowel zelfstandig als in een team werkzaam te zijn? Dan kijken we ernaar uit om kennis met je te maken! Voor alle functies geldt dat je aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren je per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden
Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving en met een kleine groep enthousiaste collega’s in een dynamische, ‘groene’ organisatie. We werken in principe in dagdelen. Vrijwilligerswerk is onbetaald maar we bieden wel een kleine onkostenvergoeding.

Ben je degene die wij zoeken? Meld je dan direct hieronder aan als vrijwilliger. Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via (0223) 61 25 55 of info@deheldersevallei.nl.

De Helderse Vallei verwerkt jouw persoonsgegevens om indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met je op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei verwijdert je persoonsgegevens na maximaal 2 weken na de activiteit of aanvraag.