Abonnement, kosten en uitleen

Kosten abonnement basisonderwijs

Als school betaalt u per schooljaar een vast bedrag van € 120,- + € 1,50 per leerling (groep 1 t/m 8).

Wat krijgt u hiervoor terug:

 • Adviesgesprek met één van onze educatie medewerkers. Hierbij wordt gekeken naar het aanbod voor uw school passend bij de verschillende bouwen en thema’s van het komend jaar en mogelijke deelname aan projecten op het gebied van Natuur, Milieu en Duurzaamheid.
 • Onbeperkt leskisten lenen. Deze worden gratis bij uw school gebracht en weer opgehaald.
 • Korting op veldwerklessen en schoolreisjes bij De Helderse Vallei
 • Korting op gastlessen op school
 • Korting op het groepsvormingsprogramma ‘Los Zand’

Elke nieuwe abonnee ontvangt 1 gratis veldwerkles bij De Helderse Vallei!

Wilt u een abonnement afsluiten of heeft u vragen? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in, wij nemen dan contact met u op!

Kosten voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs zijn voor sommige locaties speciale afspraken gemaakt. Valt uw school daarbuiten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling educatie (0223) 612 555 of info@deheldersevallei.nl

Kosten kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang

Voor informatie over de producten en prijzen voor kinderopvang, klik hier


Kosten producten voor onderwijs:

Product

Prijs NIET
Abonnee

      

Prijs Abonnee

Adviesgesprek/consult met educatief medewerker

gratis   gratis

Uitleen van veldwerkmateriaal, boeken, DVD's,
opgezette dieren, zoekkaarten en educatieve spellen:

gratis

gratis

Leskist uitleen per week:

€ 30

gratis

Programma met begeleiding bij De Helderse Vallei:

€ 40

€ 30

Programma met begeleiding op externe locatie 
(het strand, de duinen of op school):

€ 50 € 40

Schoolreis bij De Helderse Vallei:

€ 5
per leerling

€ 4
per leerling

Schoolreis op externe locatie (het strand of de duinen):           

€ 6
per leerling

€ 5
per leerling

Programma groepsvorming 'Los Zand':

€ 6
per leerling

€ 5
per leerling


Haal- en/of brengservice per zending:


€ 12,50 per rit
+ eventuele toeslag


gratis


Algemeen reglement

 • Dit reglement heeft betrekking op alle klanten van De Helderse Vallei, die programma’s boeken en/of materialen lenen.
 • Het complete programma aanbod van De Helderse Vallei is digitaal beschikbaar op onze website, klik hier.
 • Klanten kunnen per webshop, e-mail of telefonisch een aanvraag doen en ontvangen per e-mail een bevestiging.
 • Scholen kunnen met een inlogcode en wachtwoord via onze website aanvragen doen. Ben je de inlogcode of wachtwoord kwijt, stuur dan een mail naar info@deheldersevallei.nl.
 • Bij een aanvraag kan een voorkeursperiode worden aangegeven door de klant. De Helderse Vallei plant de aangevraagde programma’s en materialen op basis van beschikbaarheid.
 • Alle aangevraagde materialen worden door de klant zelf gehaald en teruggebracht.
 • Voor scholen met een abonnement heeft De Helderse Vallei een gratis haal- en brengservice.

Facturen

 • Scholen/instellingen die een abonnement hebben afgesloten, ontvangen in oktober een jaarfactuur voor de vaste kosten. Eens per kwartaal volgt een factuur voor de variabele kosten indien er programma’s zijn afgenomen. Met uitzondering van schoolreisjes, hiervoor wordt afzonderlijk na afloop een factuur gestuurd.
 • Scholen/instellingen die geen abonnement hebben afgesloten ontvangen eens per kwartaal een factuur voor de afgenomen producten. Met uitzondering van schoolreisjes, hiervoor wordt na afloop afzonderlijk een factuur gestuurd.
 • Bij te laat retourneren van geleende objecten of delen daarvan wordt € 7,50 per dag in rekening gebracht. Indien na 10 werkdagen het geleende materiaal nog niet is teruggebracht, wordt de kostprijs van het materiaal in rekening gebracht met een minimum van € 75,-.
 • Bij het ontbreken of retourneren van kapotte materialen worden de kosten voor vervanging van het materiaal in rekening gebracht.
 • Voor sommige materialen wordt borg gerekend. De borg wordt na tijdig en compleet retourneren direct terugbetaald.

Annulering

 • Programma’s kunnen 2 weken voorafgaand aan de datum van uitvoer kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering van programma’s binnen 2 weken tot 48 uur voor aanvang wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 48 uur wordt 100% in rekening gebracht.
 • Indien een klant zonder afmelding niet aanwezig is wordt 100% van de kosten in rekening gebracht.
 • In geval van extreem weer annuleert De Helderse Vallei het programma. Hierbij volgt De Helderse Vallei de aanwijzingen van het KNMI. Bij weercode oranje of rood wordt het programma geannuleerd. De Helderse Vallei neem in dit geval telefonisch contact op met de klant. Bij code geel gaat het programma door, tenzij één van beide partijen dit onveilig acht. In dit geval vindt telefonisch overleg plaats en bij overeenstemming tot annulering vervallen de kosten. In alle andere gevallen gaat het programma door en wordt de klant verzocht zelf te zorgen voor gepaste kleding.
 • Annulering vanwege onveilige weersomstandigheden vindt op z’n vroegst een dag voor uitvoering van het programma plaats.
 • In geval van annulering is het mogelijk dat wij geen alternatieve datum kunnen aanbieden.


Haal- en brengservice

U kunt ervoor kiezen om de materialen van De Helderse Vallei te laten bezorgen en op te laten halen bij u op school. De vaste haal- en brengdag is dinsdag. Mocht het omwille van de planning een andere dag worden, dan wordt dit met u overlegd.

Voor abonneescholen is de haal- en brengservice gratis.
Voor overige scholen/locaties binnen de gemeente Den Helder wordt voor de haal- en/of brengservice € 12,50 per rit gerekend. Voor scholen buiten de gemeente Den Helder wordt een toeslag op de ritprijs gerekend.

Prijzen per 1 september 2023.

Heeft u vragen? Bel dan met 0223 612 555 of vul onderstaand formulier in, wij nemen dan contact met u op!
Na het verzenden van het formulier nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Mocht u binnen deze periode geen reactie van ons hebben ontvangen, neem dan alstublieft telefonisch contact met ons op via 0223 612 555.

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal deelnemers te kunnen beheren, en/of indien nodig telefonisch of schriftelijk (per e-mail of post) contact met u op te kunnen nemen. Er worden geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei bewaart uw persoonsgegevens op een beschermde interne omgeving om in contact met u te kunnen blijven per e-mail of post.

 

 
 
* is een verplicht veld

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.